Dodaj nowy wątek
Kategorie:

Wątek

Kategoria:

Dominik "Rambo" Taras - organizator czy egzekutor - Akcja (anty)Krzyż

Dominik Taras, pseudo "Rambo" chwali się w mediach GW i radio TokFM, że prezydent miasta Hanna Gronkiewicz-Walz wydała zgodę na próbę przeniesienia krzyża w okolicach północy w poniedziałek 9 sierpnia. Na FB zgromadził już prawie 2 tysiące chętnych osób, które staną naprzeciwko kilkunastu obrońcom krzyża.
Kim jest Dominik "Rambo" Taras?

Podobne fotografie znajdowano u sprawców masakr w Niemczech w Erfurcie i w Ansbach.
Czy policja widziała te zdjęcia?
Czy pani Gronkiewicz-Waltz widziała te zdjęcia?

Jak miasto Warszawa zapewni bezpieczeństwo kilkunastu obrońcom krzyża?
Czy konfrontacja dwutysięcznego tłumu z kilkunastoma obrońcami krzyża jest zamierzona czy nieświadoma?
---------------------

I. ORGANIZATOR ZGROMADZENIA

1. Imię i nazwisko osoby odpowiedzialnej za przebieg zgromadzenia : Dominik Taras działający w imieniu wszystkich przeciwników lokalizacji krzyża "Smoleńskiego" przed Pałacem Prezydenckim
2. Data urodzenia : 20.06.1988
3. Adres : --------------------------- Warszawa ; Telefon 507-630-571
II. INFORMACJE O ZGROMADZENIU
1.Cel oraz program zgromadzenia: Celem zgromadzenia jest wyrażenie społecznego sprzeciwu wobec lokalizacji krzyża oraz dezaprobaty dla koczujących przed Pałacem Prezydenckim, wraz z żądaniami natychmiastowego jego usunięcia.

• Lili_M.

08.08.2010 00:37

Ałtorytecie, zobacz w guglownicy Matti Juhani Saari i Cho Seung-hui - to masowi zabójcy ze szkół, najwyraźniej inspiratorzy "Ramba" Tarasa. Nagłośnijcie to indywiduum!

• Ziri

08.08.2010 00:45

Boże mój Boże, idę po różaniec.

O Maryjo bez grzechu poczęta, módl się za nami, którzy się do Ciebie uciekamy, i za wszystkimi, którzy się do Ciebie nie uciekają, a zwłaszcza za nieprzyjaciółmi Kościoła świętego i poleconymi Tobie.

Signum magnum apparuit in caelo : mulier amicta sole, et luna sub pedibus eius, et in capite eius corona stellarum duodecim. Apocalypsis Ioannis.
  • Indigo

08.08.2010 00:46

Mamy go! Do "Faktu" z tym. Gdzie jest Warzecha?

• "- Naszym celem jest zakończenie tego cyrku tylko w jeden sposób, zanieść Krzyż do Kościoła Św. Anny gdzie jest jego miejsce. Z góry zapewniamy że nie chcemy nikogo urazić, ale jest to jedyny sposób na zakończenie kwestii krzyża - pisze dalej Taras.

Zaznacza również, że nie chce łamać prawa i apeluje do władz o "wyrozumiałość". Do prezydenta Warszawy, Hanny Gronkiewicz-Waltz, wysłane zostało już zawiadomienie o planowanym zgromadzeniu. Takiego działania wymagają przepisy. Tym samym 22-latek w pewnym stopniu bierze na siebie odpowiedzialność za działania ludzi, którzy pojawią się pod Pałacem 9 sierpnia o godz. 23."

http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/9417/zbieraja,sie,na,facebook%27u,sprobuja,przeniesc,krzyz,w,poniedzialek,%5Baudio%5D/

Konfrontacja w poniedziałek jest pewna, jeśli nie wstrzymamy tego gościa

• ._Mania_.

08.08.2010 02:01

- To jest przerażające - powiedziała przed chwilą w RM pewna pani, którą kopnięto pod krzyżem...
    Faktycznie - przerażające.

• "" ... spotkamy się przed pałacem prezydenckim po 23:00" ale po chwili fraternizacji proponuje kontakt telefoniczny i spotknie dwie godziny wczesniej pod kolumna Zygmunta. Pytam czy będzie zadyma, trywializuje dyskurs i staram się sfraternizować on delikatnie się otwiera i mówi: "albo w tym dniu coś się wydarzy albo..." mówię mu " a może dac im spokój, niech się fanatycy modlą? a on na to : "matka tez mi tak mówiła żeby dać spokój " ale "demokracja, tvn, itd ogólnie znane cytaty jako argumenty" na koniec zapewnia że " ja już tam będę o 21:00" dopytuję o wczesniej wspomnianą przez niego organizacje wspomagajaca, odpowiada: Organizacja Lewicowa stowarzyszenie równość wolność solidarność.... "
    http://forum.fronda.pl/?akcja=pokaz&id=3593825

• Ziri

08.08.2010 02:43

Po prostu się módlmy.

Signum magnum apparuit in caelo : mulier amicta sole, et luna sub pedibus eius, et in capite eius corona stellarum duodecim. Apocalypsis Ioannis.
  • Napisał/a: ZiriPo prostu się módlmy.

Jak najbardziej. Ale lepiej mieć świadomość z kim się ma do czynienia
  • O, widzę, ze egzekutor zablokował swoje wspaniałe zdjęcia z grono.
    Przedtem się nimi chwalił, a teraz się nimi wstydzi!
    Są zarchiwizowane, nie ma bólu, to tylko kwestia czasu

• Indigo

08.08.2010 03:10

Tak trzymać!

• Mordechaj Archanielewicz

08.08.2010 03:29

Czy ktos zapisal zdjecia tej mendy z jej arsenalem?

• Zarchiwizowane zdjęcia wrzuciłam. Indżojcie!

• claros

08.08.2010 04:03

:)
    Też tak zrobiłam jak tylko zobaczyłam te zdjęcia.Zapisałam na dysku.Taki jakiś odruch.

• Ziri

08.08.2010 06:08

Napisał/a: AłtorytetMoralnyCSMJak najbardziej. Ale lepiej mieć świadomość z kim się ma do czynienia

Tę świadomość mam od dawna.

• Malkontent

08.08.2010 06:21

No a gdzie my będziemy? Dlaczego nas tylko kilkanaścioro skoro ich dwa tysiące??? Luuudzie! Skrzyknąć się trzeba. Dlaczego nic nie robimy???

• Malkontent

08.08.2010 06:34

• Ziri

08.08.2010 06:37

Też o tym właśnie myślałam i doszłam do wniosku, że nas z definicji zaczynu zawsze jest garstka.

• Kubar

08.08.2010 09:21

A czy ktoś zapisał jego zdjęcia z naszej klasy? Jeszcze wczoraj miał galerię z 25 zdjęciami ... wypisz wymaluj patologia rodem z PO. Warto byłoby też je opublikować by pokazać jak się bawią lemingi.

• Tadeusz Zakrzewski

08.08.2010 09:29

Napisał/a: MalkontentNo a gdzie my będziemy? Dlaczego nas tylko kilkanaścioro skoro ich dwa tysiące??? Luuudzie! Skrzyknąć się trzeba. Dlaczego nic nie robimy???

spokojnie, niezalezna.pl nagłośni sprawę
    http://www.niezalezna.pl/article/show/id/37488

Nadchodzi Drugi Wielki Kryzys! Inwestujcie w srebro!
  • Jonasz

08.08.2010 09:44

Policja już pewnie wie o tow. Tarasie - ciekawe tylko jak się zachowa i jaki będzie miała prikaz??? W sumie może okazać się, że bojówkarzy Tarasa będzie garstka (myślę, że się przechwala tymi tysiącami). Z drugiej strony facet idzie na ostrą konfrontację - bo kto normalny robi akcję przeniesienia krzyża o 23 ej w nocy??? Co kościół mu otworzą w środku nocy???

• Futer

08.08.2010 09:55

"Policja już pewnie wie o tow. Tarasie - ciekawe tylko jak się zachowa i jaki będzie miała prikaz??? W sumie może okazać się, że bojówkarzy Tarasa będzie garstka (myślę, że się przechwala tymi tysiącami). Z drugiej strony facet idzie na ostrą konfrontację - bo kto normalny robi akcję przeniesienia krzyża o 23 ej w nocy??? Co kościół mu otworzą w środku nocy???"

W grupie na FB jest wczoraj w nocy było ich 700 jak jest teraz nie wiem, przyjdzie mniej. Jeszcze pytanie kto będzie się chciał bić, z tych co przyjdą? No bo jak by nie patrzeć to to się skończy bijatyką po prostu. Dlatego trzeba skrzyknąć jak najwięcej ludzi. To jest jedyna szansa.

"W tych grach zawsze chciałem być facetem unicestwionym, zastrzelonym" - tłumaczył dorosły Berkowitz
  • Chloe

08.08.2010 10:03

Jakis podrabiany ten Rambo. Przecież prawdziwy bronił chrzescijan (w Birmie)

• ckwadrat

08.08.2010 10:04

Rzeczywistość jest bardziej prozaiczna - ten zabił 10 osób.

• On teraz na FB ma 2100 osób, niech przyjdzie 1/4 ...
    Tylko ci, którzy tam nie spędzili choćby 10 minut mogą myśleć, że manifestacja może się zakończyć w pokojowy sposób. W tej chwili to idzie już o bezpieczeństwo fizyczne osób pod krzyżem.
    Abstrahując od fotek, to jest bardzo młody człowiek, ma 22 lata, z nim będzie kilkaset osób niechętnych tym, którzy stoją pod krzyżem i kto ma nad nimi zapanować? On? Wolne żarty.
    Dziwię się koleżeństwu i osobom, które bagatelizują możliwe skutki tej manifestacji.
    Widać gołym okiem, że władza chce iść na konfrontację i do tego celu wykorzystała pierwszego, który jej się podłożył, więc do konfrontacji dojdzie pod pretekstem "obywatelskiej akcji".

• Gutta Cavat

08.08.2010 13:08

Czemu straszycie ludzi jakimś kretynem? Żeby mniej było obrońców? Ekscytujecie się jakimiś 2 tysiącami na jakimś forum. A nie zastanowiliście się, dlaczego mimo tak nagłośnionej sprawy jest ich TYLKO 2 tysiące?

Pan Bóg daje nam doskonałą okazję, byśmy wreszcie mogli zaświadczyć o swej wierze czynem a nie internetem.

• Gutta Cavat

08.08.2010 13:13

Osobiście radzę zadzwonić do kurii warszawskiej i zapytać, czy arcybiskup da zgodę na wniesienie krzyża do jakiegokolwiek kościoła przez tych antyklerykałów czy też nie da, co jest równoznaczne z usunięciem krzyża w ogóle. Zaręczam wam, że mnóstwo prawdziwych, a nie internetowych, obrońców krzyża to robi.

• Przemko

08.08.2010 13:53

Napisał/a: AłtorytetMoralnyCSMOn teraz na FB ma 2100 osób, niech przyjdzie 1/4 ...

Nie przyjdzie nawet 5%, spokojnie, to internetowi napinacze są.
  • Napisał/a: Przemko
    Napisał/a: AłtorytetMoralnyCSMOn teraz na FB ma 2100 osób, niech przyjdzie 1/4 ...

Bardzo bym chciała, problem w tym, że codziennie prowokatorów tam mnóstwo baz zwoływania, mała iskra wystarczy
  • Pilgrim

08.08.2010 14:00

Napisał/a: MalkontentNo a gdzie my będziemy? Dlaczego nas tylko kilkanaścioro skoro ich dwa tysiące??? Luuudzie! Skrzyknąć się trzeba. Dlaczego nic nie robimy???
    Gedeon miał tyko 300

Pan rzekł do Gedeona: «Zbyt liczny jest lud przy tobie, abym w jego ręce wydał Madianitów, gdyż Izrael mógłby przywłaszczyć sobie chwałę z pominięciem Mnie i mówić: "Moja ręka wybawiła mnie". (Jdg 7,2)

Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za Twoją łaskawość i wierność!
  • @Gutta
    Straszę czy ostrzegam?
    Jak dla mnie ta manifestacja to jest prowokacja władzy

• Horizon

08.08.2010 14:08

(nieaktualne)

Kościołowi szkodzą najbardziej nie jego przeciwnicy, lecz „letni” chrześcijanie.
    Benedykt XVI
  • uhr

08.08.2010 14:18

Napisał/a: AłtorytetMoralnyCSMJak dla mnie ta manifestacja to jest prowokacja władzy

Zgadza sie
  • Horizon

08.08.2010 14:19

Napisał/a: IndigoMamy go! Do "Faktu" z tym. Gdzie jest Warzecha?

I to jest zasadniczo bardzo słuszna koncepcja! :)
    Kościołowi szkodzą najbardziej nie jego przeciwnicy, lecz „letni” chrześcijanie.
    Benedykt XVI
  • Notoryczna

08.08.2010 14:19

Napisał/a: AłtorytetMoralnyCSMJak dla mnie ta manifestacja to jest prowokacja władzy
    Oczywiście. Gość nie byłby taki do przodu, gdyby nie miał pleców.
    Anonimowy oficer frontu ideologicznego.
  • Horizon

08.08.2010 14:22

Rozmawiałem z organizatorem przez telefon (odbiera - śmiało można dzwonić). Sprawia wrażenie idioty, który porwał się z motyką na słońce, lub po prostu dobrze się maskuje.

Benedykt XVI
  • Notoryczna

08.08.2010 14:23

Napisał/a: HorizonUWAGA! GW prześwietla Frondę i Rebelyę:
    Świetnie!
  • sinus_iridium

08.08.2010 14:36

Napisał/a: HorizonRozmawiałem z organizatorem przez telefon (odbiera - śmiało można dzwonić). Sprawia wrażenie idioty, który porwał się z motyką na słońce, lub po prostu dobrze się maskuje.

I ten fakt również uwiarygadnia tezę, że pan D. może być w gruncie rzeczy nieszkodliwym .... (wiecie kim), który odpowiednio zmanipulowany może znacząco przydać się władzi.

• Przemko

08.08.2010 14:49

Napisał/a: sinus iridiumktóry odpowiednio zmanipulowany może znacząco przydać się władzi.

Albo wręcz odwrotnie, jeśli sytuacja go przerośnie.
  • Indigo

08.08.2010 15:55

Od razu widać, że z tym człowiekiem jest coś nie tak. Nie rozumiem, dlaczego dotąd nie cofnięto zgody na tę imprezę 9. sierpnia. Takie rzeczy dobrze się nie kończą. Te "artystyczne" foty z bronią to klasyka. Nie trzeba nawet angażować psychiatry. Jestem pewna, że Gronkiewicz-Waltz przypłaci tę decyzję prezydenturą.

• Count Blah (Otis)

08.08.2010 15:57

Napisał/a: IndigoJestem pewna, że Gronkiewicz-Waltz przypłaci tę decyzję prezydenturą.

He. Hehe. Hehehehehehehehe i rotfl na dokładkę.

Ni roi ni maître, blah!
  • Phantom

08.08.2010 16:02

Bardzo rozsądna wypowiedź Otisa. Podpisuję się.
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Raz powiedziałem - zawsze powiedziałem
  • peterman

08.08.2010 16:04

Napisał/a: Otis Tarda
    Napisał/a: IndigoJestem pewna, że Gronkiewicz-Waltz przypłaci tę decyzję prezydenturą.

Charytatywnie dołożę prasłowiańskie buhahahaha...

• Leo Bulero

08.08.2010 16:40

zaraz po HGW poleci Putin

Isten, áldd meg a magyart
  • Ziri

08.08.2010 16:44

Napisał/a: Leo Bulerozaraz po HGW poleci Putin

do Obamy poleci, braterskim uściskiem go obdarować

• Tomek Torquemada

08.08.2010 16:57

Zaraz tłok się zrobi w tym wywłątku, bo na Fakcie go podlinkowano :-)

http://www.fakt.pl/Spektakularna-wpadka-przeciwnikow-krzyza-,artykuly,79255,1.html

http://dajczak.net/ - zrobimy Twoją stronę WWW
  • Budyń

08.08.2010 17:07

przestańcie oszukiwać siebie pisaniem, że przyjdzie ich mało i że nic się nie stanie. Będzie ich dużo i się coś stanie. Nie widzę powodu, by miało ich być "kilka osób", skoro w zwykłą noc z czwartku na piątek o 1, 2, było ich kilkuset. Więc zamiast uspokajać siebie, łaskawie się ruszcie w poniedziałek pod krzyż.

• Phantom

08.08.2010 17:13

Posłuchajcie Budynia.

• Przemko

08.08.2010 17:35

Napisał/a: Budyń78Nie widzę powodu, by miało ich być "kilka osób", skoro w zwykłą noc z czwartku na piątek o 1, 2, było ich kilkuset.

Przez "ich" miałem na myśli bojówkarzy z tej grupy, tak ogólnie będzie kupa luda, to jasne.
  • Futer

08.08.2010 17:37

Przyznam się szczerze, czytam komentarze na fakcie i nie jestem pewien w sumie czy wogóle rozumiem o czym ci ludzie mówio. :>

"przestańcie oszukiwać siebie pisaniem, że przyjdzie ich mało i że nic się nie stanie. Będzie ich dużo i się coś stanie. Nie widzę powodu, by miało ich być "kilka osób", skoro w zwykłą noc z czwartku na piątek o 1, 2, było ich kilkuset. Więc zamiast uspokajać siebie, łaskawie się ruszcie w poniedziałek pod krzyż."

Dokładnie. Będę ja i biorę kogo się da, trzeba zebrać jak najwięcej ludzi.

"W tych grach zawsze chciałem być facetem unicestwionym, zastrzelonym" - tłumaczył dorosły Berkowitz
  • m4rsh4ll

08.08.2010 17:45

Piszo w fakcie że to plastikowe zabawki... ogólnie degrengolada wśród tych lewaków..

• los

08.08.2010 17:49

Napisał/a: MalkontentNo a gdzie my będziemy? Dlaczego nas tylko kilkanaścioro skoro ich dwa tysiące???

Takie sa proporcje sił.
  • Przemko

08.08.2010 17:50

Napisał/a: m4rsh4llPiszo w fakcie że to plastikowe zabawki... ogólnie degrengolada wśród tych lewaków..

Huehuehue, jak to Despero w Pitbulu o Kubusiu powiedział (z pamięci cytuję): "to jakiś pojeb, robi sobie fotki w stroju Rambo".
  • Indigo

08.08.2010 18:15

Napisał/a: Otis Tarda

Zachowajcie ten wątek. Przekonamy się. Albo odwoła to dziwaczne zgromadzenie, albo będzie musiała odejść.

Właśnie wróciłam z Krakowskiego Przedmieścia. Przy krzyżu sporo osób stojących w skupieniu. Ludzie przynoszą, kwiaty, różańce, palą znicze. Trudno się jednak skupić i modlić. Wokół atmosfera pikniku, wiele osób fotografuje się na tle krzyża ("Chodź Wojtusiu, zrobię ci zdjęcie z tatą"), wielu podchodzi i nie zwracając uwagi na atmosferę skupienia wygłasza swoją dezaprobatę (hitem jest słowo sekta we wszystkich odmianach). Dużo werbalnej agresji. Na szczęście sporo osób reaguje i prosi o uszanowanie powagi tego miejsca. Obrońcy krzyża są zmęczeni, ale zdeterminowani. Brakuje warty rosłych związkowców "Solidarności" z opaskami na ramieniu, którzy strzegliby krzyża przed profanacją. Brakuje też harcerzy.
    Święty Boże, Święty Mocny, Święty Nieśmiertelny zmiłuj się nad nami i nad całym światem.

• los

08.08.2010 18:25

Teraz za każdą rozwałkę (a będzie, Boże zmiłuj sie nad nami) odpowiada osobiście pan Dominik Taras. I dlatego rura mu zmiekła.

• Phantom

08.08.2010 18:27

Już się "rambo" osrał...
    Teraz niech se foty z miotłą, szmatą i kubłem robi. Przy pracy.

• Przemko

08.08.2010 18:32

Ilustracja do akcji na fejzbuku"

http://www.youtube.com/watch?v=dyWCTsb7J44

Rambo spuszczony ze smyczy zamiast pogryźć zrobił kupę.

• sinus_iridium

08.08.2010 18:33

@Phantom
    Albo jak dzielnie zapierdziela popierdółką z pizzą po ulicach Warszawy, heheh...

• Pref de Zoo

08.08.2010 18:35

Napisał/a: AłtorytetMoralnyCSM
    Napisał/a: Przemko
    Bardzo bym chciała, problem w tym, że codziennie prowokatorów tam mnóstwo baz zwoływania, mała iskra wystarczy

Kwiatku, tak, byłem dziś dwa razy. Jest - o niedziwo! - sporo młodych ludzi w koszulkach z odwróconym pentagramem, z napisem "i love satan" itp. Jest sporo pijanych, młodych prowokatorów. Są też starzy esbecy, na emeryturach, w ciemnych okularkach, odpasieni, opaleni, w bahamach, stoją, patrzą, szydzą z modlitwy. Ale też jest problem: starsze panie zbyt łatwo dają się prowokować, wchodząc z nimi w słowne przepychanki typu "idź do żłobka" itd. No, sory, batory, ale problem to jest dopiero wtedy, gdy zaczyna się ubliżanie, fizyczna przemoc. A jak ktoś tylko gada (złośliwie) "O co tu chodzi?", to jeszcze nie ma po co stawać do słownej konfrontacji. Ale w poniedziałek się wybieram na ok. 22:00 i zachęcam wszystkich młodszych ludzi - tam jest potrzebna jedna, prosta technika. Trzyrzędowy mur z męskich ciał, zagradzający drogę pijaczkom i zasłaniający starsze panie. Bez agresji, plecami do tłumu, twarzą do krzyża. Namówiłem jednego kumpla, mam nadzieję jeszcze kogoś namówić.
    Admin mi powiększył stopkę i na nic się to zdaje.
  • Indigo

08.08.2010 18:46

Radio TOK fm doigrało się. Okazuję się, że lansowany od paru dni mesjasz, który z dumą miał przyjmować ciosy starców i zbawić stolice od klęski krzyżowej okazał się nie do końca taki fajny, na jakiego wyglądał. Fotogeniczny owszem, pomylił jedynie gadżety i zamiast sztucznego penisa, czy okularów zachciało się młodzieńcowi pozować na Rambo. Oj, niedobrze. Problem ten trzeba będzie jakoś rozwiązać, gdyż latanie po lesie w celu postrzelania sobie plastikiem do kolegów trudno ogłosić ulubionym zajęciem członków PO, gdy nie grają z szefem w piłkę. Jak przekonać młodych, wykształconych z miast, że facet dla zabawy pozujący na psychopatę ma budzić podziw i zaufanie?

Więcej:
    http://styx.salon24.pl/216418,dobre-rady-dla-radia-tok-fm

• Notoryczna

08.08.2010 18:47

Napisał/a: Pref de ZooAle w poniedziałek się wybieram na ok. 22:00 i zachęcam wszystkich młodszych ludzi - tam jest potrzebna jedna, prosta technika. Trzyrzędowy mur z męskich ciał, zagradzający drogę pijaczkom i zasłaniający starsze panie. Bez agresji, plecami do tłumu, twarzą do krzyża. Namówiłem jednego kumpla, mam nadzieję jeszcze kogoś namówić.
    Szacun!
  • Przemko

08.08.2010 18:52

Ja też więcej jak jednego nie namówię.

• Lnowaczek

08.08.2010 19:45

Dzisiejsze Wiadomości TVP1 dały materiał o owym 'Rambie' i planowanej manifestacji ładnie punktując niezgodności pomiędzy oficjalnym zgłoszeniem a notkami na Gronie.
    (oczywiście pojawiły się także 'bojowe' sweet-fotki)

Nie mam stopki
  • Ella

08.08.2010 19:46

Napisał/a: LnowaczekDzisiejsze Wiadomości TVP1 dały materiał o owym 'Rambie' i planowanej manifestacji ładnie punktując niezgodności pomiędzy oficjalnym zgłoszeniem a notkami na Gronie.

I Rebelya w tle mignęła.
  • rebe_Horowitz

08.08.2010 19:48

Ale adres niewyraźny :(

• Lili_M.

08.08.2010 19:50

Napisał/a: LnowaczekDzisiejsze Wiadomości TVP1 dały materiał o owym 'Rambie' i planowanej manifestacji ładnie punktując niezgodności pomiędzy oficjalnym zgłoszeniem a notkami na Gronie.

Starzy Rambo-Tarasa muszą być zachwyceni :D

• Phantom

08.08.2010 19:53

No tak Lili - zbieraja owoce swoich metod wychowawczych.

• Budyń

08.08.2010 19:56

dobra, to są wszystko sprawy ważne, ale nie to jest najważniejsze. Musimy mieć plan na jutro.
    Po pierwsze - trzeba być gotowym od 21, góra 22. Po drugie - nie możemy o obecności innych rebelyantów dowiedzieć się po wszystkim, gdy wejdziemy na forum po powrocie do domu. Po trzecie - tu naprawdę nie ma miejsca na "w poniedziałek ja nie mogę bo...", sprawy zaszły za daleko. Władze miasta wydały zgodę na demonstrację, która odbędzie się w nocy i której organizator jawnie zapowiada odwołanie się do przemocy. Dlatego proszę o powstrzymanie się od sporów teoretycznych i zastanowienie się - co robimy.

• Phantom

08.08.2010 20:00

Wreszcie ktoś konstruktywnie sie wypowiada.

• Notoryczna

08.08.2010 20:04

Budyń, czy omawiacie to już z Burmiszczem Bombaju?

• Budyń

08.08.2010 20:06

na razie niczego z nikim nie omawiam, natomiast jestem do dyspozycji

• rebe_Horowitz

08.08.2010 20:11

Uwaga z gatunku tych elementarnych: system rozpoznania swój-obcy ustalić należy poza otwartym forum, np. na priv. Pamiętajmy że jesteśmy pod obserwacją (pozdrawiamy serdecznie przygodnych czytelników, służba nie drużba ;)

• vanitas

08.08.2010 20:12

Jutro o 20 będzie za późno. Od rana trzeba zgłosić do prokuratury (popełnienie przestępstwa przez urzędników ratusza; nawoływanie do przemocy przez organizatora?), straży miejskiej i policji. Wystarczy.

Kyrie eleison!!!
    W państwie rządzonym dobrze - wstyd być biednym. W państwie rządzonym źle, wstyd być bogatym. – Konfucjusz
  • O, jesteśmy w internecie! Wszyscy nas widzą!

To ja pozdrawiam ciocię Krysię i panią Hanię ze sklepu. Buziaki!

echo 'Uwolnić vigutka psie juchy!' | tr y e | sed 's/\(.*\)\(.\)\(.\)\(..\)\(..\)$/\1\4\3\2\5/'
  • Lili_M.

08.08.2010 20:15

Znalezione na tzw. wykopie (pierwszy raz tam wlazłam i takie coś!)

• Ella

08.08.2010 20:17

Napisał/a: Lili MarleneZnalezione na tzw. wykopie (pierwszy raz tam wlazłam i takie coś!)

Sami artyści.
  • Phantom

08.08.2010 20:22

W każdym normalnym środowisku pan Weranda powinien być skończony...

• Przemko

08.08.2010 20:34

Jutro pracę kończę przed 21, pod Pałacem mogę być powiedzmy 21:30.

• A tak na serio, kochani, to to wasze oburzanko do dupy trochę. Frakcja militarystów powinna tu się ostro postawić przeciw równaniu miłośników militariów z psychopatycznymi mordercami. Trajan! Chonotu!

echo 'Uwolnić vigutka psie juchy!' | tr y e | sed 's/\(.*\)\(.\)\(.\)\(..\)\(..\)$/\1\4\3\2\5/'
  • Badja

08.08.2010 20:42

Militaria, jak militraria, ważne czemu służą:-(

• Phantom

08.08.2010 20:43

Miłośnik militariów niekoniecznie robi sobie chore foty.

• Napisał/a: PhantomMiłośnik militariów niekoniecznie robi sobie chore foty.

Oj uważaj, bo się chyba mogą wygrzebać podobne foty naszych kolegów i będzie ci przykro :)
  • Maciej83

08.08.2010 20:46

winszuję w tvp dziś rebelia była:D w związku z tym tematem:P

• Kotow

08.08.2010 20:47

Skojarzenie z "Natural born killers".

• Napisał/a: Maciej83winszuję w tvp dziś rebelia była:D w związku z tym tematem:P

No to czas na krucjatę obrońców wizerunków broni w przestrzeni publicznej.
  • Mruk

08.08.2010 20:50

Napisał/a: Budyń78obra, to są wszystko sprawy ważne, ale nie to jest najważniejsze. Musimy mieć plan na jutro.
    Po pierwsze - trzeba być gotowym od 21, góra 22. Po drugie - nie możemy o obecności innych rebelyantów dowiedzieć się po wszystkim, gdy wejdziemy na forum po powrocie do domu. Po trzecie - tu naprawdę nie ma miejsca na "w poniedziałek ja nie mogę bo...", sprawy zaszły za daleko. Władze miasta wydały zgodę na demonstrację, która odbędzie się w nocy i której organizator jawnie zapowiada odwołanie się do przemocy. Dlatego proszę o powstrzymanie się od sporów teoretycznych i zastanowienie się - co robimy.

Będę ok. 21.30

• EwolucjonistaForever

08.08.2010 20:59

Terminatora postawić obok krzyża i będzie spokój.

• ckwadrat

08.08.2010 21:00

Będę rzecz jasna. Pewnie ok. 21. Będę miał "ponadstandardowe" wyposażenie.

• Budyń

08.08.2010 21:01

do mojej listy punktów dodaję - po czwarte... po czwarte trzeba liczyć się z tym, że sytuacja wymusi pozostanie na miejscu do 3 lub dłużej.

• Traianvs

08.08.2010 21:03

Napisał/a: bandytaA tak na serio, kochani, to to wasze oburzanko do dupy trochę. Frakcja militarystów powinna tu się ostro postawić przeciw równaniu miłośników militariów z psychopatycznymi mordercami. Trajan! Chonotu!

Oświadczam oficjalnie, że p. Dominik wygląda na debila i z tymi zabawkami poniżej 17 J odstawia maksymalną wiochę, to czym się chełpi nie jest w ogóle bronią. Wot, kultura wywodząca się z Naszej Klasy, jeden zamieszcza zdjęcie kloca w sedesie, drugi pozuje na masowego mordercę. Prawdziwy, wierzący i ortodoksyjny militarysta by takich kiczowatych fotek nie zrobił, a nawet gdyby zrobił, to by nigdzie nie zamieścił. Co innego zdjęcia samej broni, prezentujące jej szlachetne linie, albo ujęcia nieupozowane, w trakcie strzelania. On nie jest od nas.

Hell is empty and all the devils are here.
  • EwolucjonistaForever

08.08.2010 21:05

Skoro nie jest od was, tym bardziej nic wam nie grozi. Ktoś, kto bawi się zabawkami, nie będzie przecież zabijał ludzi z prawdziwej broni, której nie posiada.

• EwolucjonistaForever

08.08.2010 21:06

SLD nic nie organizuje. Tylko jakieś podpisy w obronie konstytucji na... Placu Konstytucji.

"Podpisanie apelu w obronie Konstytucji - 10.08.2010

W imienu Przewodniczącego SLD, Grzegorza Napieralskiego zapraszamy wszystkich, którzy uważają , że Konstytucja nie może być łamana. Wszystkich, którzy są przekonani, że Polska musi być Państwem świeckim. Wszystkich, którzy zbulwersowani są ostatnimi wydarzeniami pod Pałacem Prezydenckim. Zapraszam Was na podpisanie Apelu w obronie Konstytucji we wtorek 10 sierpnia 2010 r. o godz. 17.00 na Placu Konstytucji w Warszawie."

Może przyjadę jutro?

• Napisał/a: Traianvsz tymi zabawkami poniżej 17 J odstawia maksymalną wiochę, to czym się chełpi nie jest w ogóle bronią

Ten to zawsze skrzydła przytnie. Ktoś kolegę wołał?
  • Horizon

08.08.2010 21:30

Słuchajcie - będę w poniedziałek nawet przed 21:00. Miałem jechać do rodziny ale przełożyłem wyjazd o dzień. Jednak za dużo ważnych rzeczy się dzieje, a urlop nie zając. Z chęcią spotkam się na miejscu z innymi rebeliantami / frondowiczami. Mogę też zabrać autem "z miasta" 2, 3 osoby. Żonę raczej zostawiam dwie ulice dalej w samochodzie (to drobniutka osóbka, a może być zbyt gorąco). Sam jestem chłop nie w kij dmuchał więc idę pod pałac. Przyznam szczerzę, że nie mam pojęcia jak się z wami skontaktować. Byłem pod pałacem już kilka razy i nigdy na miejscu nie znalazłem nikogo z Frondy / Rebelii kto by się jakoś ujawnił. Szkoda. W razie czego można się ze mną kontaktować na maila whitehorizon@o2.pl

Ew. czekam na jakieś wskazówki. Pozdr.

Benedykt XVI
  • Horizon

08.08.2010 21:32

btw - właśnie sprawdzam maila i przyszło mi na skrzynkę cuś takiego:

W związku z informacjami o planowanymi na dzień 9-ty sierpnia 2010 (poniedziałek) akcjami przeciwko krzyżowi przed pałacem prezydenckim w Warszawie środowisko TELEWIZJI NARODOWEJ - niezależnej inicjatywy medialnej postanowiło wesprzeć obrońców krzyża i inicjatywę należnego uporządkowania pierwszej części dziedzińca pałacu (od Krakowskiego Przedmieścia) w Warszawie. Liczymy się jednak z tym, że niemądrzy ludzie mogą tej nocy doprowadzić do usunięcia z dziedzińca krzyża harcerzy i kolejnych krzyży, które tam postawiono, ale się nie zrażamy. Przygotowujemy kolejne krzyże, które stawiać będziemy przed warszawski pałacem prezydenckim, kancelarią premiera i parlamentem. Nie zawahamy się pikietować i stawiać krzyże również przed ambasadami ościennych mocarstw, oraz Iranu, Chin, Izraela i USA - w związku z niepotrzebną rolą, jaką odgrywają w wielu konfliktach z krzyżem w tle. Nasze działania są legalne, działamy według i zgodnie z procedurami prawidłowo zgłoszonej pikiety.
    W dniu 9-tym sierpnia, tj. w poniedziałek, w godzinach wieczornych zajmiemy się również działalnością aprowizacyjną - tj poczęstunkiem herbatą na placu przed wizytkami warszawskimi (skwer z pomnikiem Kardynała Stefana Wyszyńskiego) oraz wsparciem informatycznym - będzie czynny internet, przez który na żywo będziemy wysyłali sprawozdania z tego, co się będzie działo przy krzyżu.
    Uprzejmie proszę o zaopatrzenie się w dużą ilość latarek, najlepiej ledowych i oświetlanie Krakowskiego Przedmieścia tej nocy ze źródeł prywatnych - należy się spodziewać całkowitego wygaszenia światła latarń przez "nieznanych sprawców" w celu ułatwienia pacyfikacji modlacych się tam ludzi przez "innych nieznanych sprawców". Gorąco polecam również filmowanie wszystkiego (dosłownie - wszystkiego!) na Krakowskim Przedmieściu, gdyż może to być dowód w późniejszych procesach, gdy będziemy oskarżani że to my jesteśmy winni popełnionym obrażeniom ciała, morderstwom etc.
    Na koniec jeszcze jedna, nieco wstydliwa, ale ważna z punktu widzenia operacyjnego i fizjologicznego sprawa - kwestia wykupienia przez nas przenośnego WC - żeby zapewnić estetykę i higienę miejsca. Zwracamy się z prośbą do warszawskich miejskich samorządowych służb komunalnych o ustawienie takowych, jednak liczymy się z ewentualnością, że ekipa Hanny Gronkiewicz Waltz tego złośliwie nie uczyni. W związku z tym planujemy wynajęcie takowego urządzenia z zasobów prywatnych. Ktokolwiek chciałby partycypować w kosztach opłacenia WC - proszę o pilny kontakt.
    Dla potrzeb kontaktowych podaję telefon kolegi Zbigniewa Juźków (788219907).
    + Szczęść Boże w pracy na rzecz Sprawy!
    z wyrazami szacunku - Eugeniusz Sendecki

Nie wiem jak to traktować? O Sendeckim były swego czasu różne opinie na Frondzie.

Benedykt XVI
  • Notoryczna

08.08.2010 21:36

Napisał/a: HorizonNie wiem jak to traktować? O Sendeckim były swego czasu różne opinie na Frondzie.
    Powiem krótko: kto się w Euhenio zadaje, ten sam sobie szkodzi.
  • EwolucjonistaForever

08.08.2010 21:39

Napisał/a: Horizon

Ew. czekam na jakieś wskazówki. Pozdr.

Chętnie bym się spotkał, tym bardziej że przyjechałbym bardziej jako obserwator niż uczestnik którejś ze stron (na wsi czasem nudno, warto od czasu do czasu wyjechać do miasta w poszukiwaniu wrażeń). Wiedz jednak, że część Rebelyantów odbiera mnie bardzo negatywnie.

• Oligator

08.08.2010 21:43

Co do zdjęć to każdy kto się bawi w ASG ma na pęczki podobnych, a militaryści dodatkowo mają fajniejsze:) Sendecki? może świr... ale na pewno będzie jak napisał z "poczęstunkiem herbatą na placu przed wizytkami warszawskimi (skwer z pomnikiem Kardynała Stefana Wyszyńskiego) oraz wsparciem informatycznym - będzie czynny internet"

• Notoryczna

08.08.2010 21:44

@Ewo - przyjeżdżaj, a co ci szkodzi. Rebelyanci zyskują przy bliższym poznaniu :)

• Phantom

08.08.2010 21:48

Ale z Ewo porachujcie się "po" a nie "przed". Może przyda się "w trakcie". ;DDD

• EwolucjonistaForever

08.08.2010 21:52

Napisał/a: PhantomAle z Ewo porachujcie się "po" a nie "przed". Może przyda się "w trakcie". ;DDD

W trakcie nie da rady, bo będzie ochraniać policja. Załatwią mnie po w ciemnej bramie.