Dodaj nowy wątek
Kategorie:

Kategoria:

Dominik "Rambo" Taras - organizator czy egzekutor - Akcja (anty)Krzyż

Tagi:

Dominik Taras, pseudo "Rambo" chwali się w mediach GW i radio TokFM, że prezydent miasta Hanna Gronkiewicz-Walz wydała zgodę na próbę przeniesienia krzyża w okolicach północy w poniedziałek 9 sierpnia. Na FB zgromadził już prawie 2 tysiące chętnych osób, które staną naprzeciwko kilkunastu obrońcom krzyża.
Kim jest Dominik "Rambo" Taras?

Podobne fotografie znajdowano u sprawców masakr w Niemczech w Erfurcie i w Ansbach.
Czy policja widziała te zdjęcia?
Czy pani Gronkiewicz-Waltz widziała te zdjęcia?

Jak miasto Warszawa zapewni bezpieczeństwo kilkunastu obrońcom krzyża?
Czy konfrontacja dwutysięcznego tłumu z kilkunastoma obrońcami krzyża jest zamierzona czy nieświadoma?
---------------------

I. ORGANIZATOR ZGROMADZENIA

1. Imię i nazwisko osoby odpowiedzialnej za przebieg zgromadzenia : Dominik Taras działający w imieniu wszystkich przeciwników lokalizacji krzyża "Smoleńskiego" przed Pałacem Prezydenckim
2. Data urodzenia : 20.06.1988
3. Adres : --------------------------- Warszawa ; Telefon 507-630-571
II. INFORMACJE O ZGROMADZENIU
1.Cel oraz program zgromadzenia: Celem zgromadzenia jest wyrażenie społecznego sprzeciwu wobec lokalizacji krzyża oraz dezaprobaty dla koczujących przed Pałacem Prezydenckim, wraz z żądaniami natychmiastowego jego usunięcia.

• Lili_M.

08.08.2010 00:37

Ałtorytecie, zobacz w guglownicy Matti Juhani Saari i Cho Seung-hui - to masowi zabójcy ze szkół, najwyraźniej inspiratorzy "Ramba" Tarasa. Nagłośnijcie to indywiduum!

• Ziri

08.08.2010 00:45

Boże mój Boże, idę po różaniec.

O Maryjo bez grzechu poczęta, módl się za nami, którzy się do Ciebie uciekamy, i za wszystkimi, którzy się do Ciebie nie uciekają, a zwłaszcza za nieprzyjaciółmi Kościoła świętego i poleconymi Tobie.

Signum magnum apparuit in caelo : mulier amicta sole, et luna sub pedibus eius, et in capite eius corona stellarum duodecim. Apocalypsis Ioannis.
  • "- Naszym celem jest zakończenie tego cyrku tylko w jeden sposób, zanieść Krzyż do Kościoła Św. Anny gdzie jest jego miejsce. Z góry zapewniamy że nie chcemy nikogo urazić, ale jest to jedyny sposób na zakończenie kwestii krzyża - pisze dalej Taras.

Zaznacza również, że nie chce łamać prawa i apeluje do władz o "wyrozumiałość". Do prezydenta Warszawy, Hanny Gronkiewicz-Waltz, wysłane zostało już zawiadomienie o planowanym zgromadzeniu. Takiego działania wymagają przepisy. Tym samym 22-latek w pewnym stopniu bierze na siebie odpowiedzialność za działania ludzi, którzy pojawią się pod Pałacem 9 sierpnia o godz. 23."

http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/9417/zbieraja,sie,na,facebook%27u,sprobuja,przeniesc,krzyz,w,poniedzialek,%5Baudio%5D/

Konfrontacja w poniedziałek jest pewna, jeśli nie wstrzymamy tego gościa

• ._Mania_.

08.08.2010 02:01

- To jest przerażające - powiedziała przed chwilą w RM pewna pani, którą kopnięto pod krzyżem...
    Faktycznie - przerażające.

• "" ... spotkamy się przed pałacem prezydenckim po 23:00" ale po chwili fraternizacji proponuje kontakt telefoniczny i spotknie dwie godziny wczesniej pod kolumna Zygmunta. Pytam czy będzie zadyma, trywializuje dyskurs i staram się sfraternizować on delikatnie się otwiera i mówi: "albo w tym dniu coś się wydarzy albo..." mówię mu " a może dac im spokój, niech się fanatycy modlą? a on na to : "matka tez mi tak mówiła żeby dać spokój " ale "demokracja, tvn, itd ogólnie znane cytaty jako argumenty" na koniec zapewnia że " ja już tam będę o 21:00" dopytuję o wczesniej wspomnianą przez niego organizacje wspomagajaca, odpowiada: Organizacja Lewicowa stowarzyszenie równość wolność solidarność.... "
    http://forum.fronda.pl/?akcja=pokaz&id=3593825

• Ziri

08.08.2010 02:43

Po prostu się módlmy.

Signum magnum apparuit in caelo : mulier amicta sole, et luna sub pedibus eius, et in capite eius corona stellarum duodecim. Apocalypsis Ioannis.
  • O, widzę, ze egzekutor zablokował swoje wspaniałe zdjęcia z grono.
    Przedtem się nimi chwalił, a teraz się nimi wstydzi!
    Są zarchiwizowane, nie ma bólu, to tylko kwestia czasu

• claros

08.08.2010 04:03

:)
    Też tak zrobiłam jak tylko zobaczyłam te zdjęcia.Zapisałam na dysku.Taki jakiś odruch.

• Ziri

08.08.2010 06:08

Napisał/a: AłtorytetMoralnyCSMJak najbardziej. Ale lepiej mieć świadomość z kim się ma do czynienia

Tę świadomość mam od dawna.

• Malkontent

08.08.2010 06:21

No a gdzie my będziemy? Dlaczego nas tylko kilkanaścioro skoro ich dwa tysiące??? Luuudzie! Skrzyknąć się trzeba. Dlaczego nic nie robimy???

• Ziri

08.08.2010 06:37

Też o tym właśnie myślałam i doszłam do wniosku, że nas z definicji zaczynu zawsze jest garstka.

• Kubar

08.08.2010 09:21

A czy ktoś zapisał jego zdjęcia z naszej klasy? Jeszcze wczoraj miał galerię z 25 zdjęciami ... wypisz wymaluj patologia rodem z PO. Warto byłoby też je opublikować by pokazać jak się bawią lemingi.

• Jonasz

08.08.2010 09:44

Policja już pewnie wie o tow. Tarasie - ciekawe tylko jak się zachowa i jaki będzie miała prikaz??? W sumie może okazać się, że bojówkarzy Tarasa będzie garstka (myślę, że się przechwala tymi tysiącami). Z drugiej strony facet idzie na ostrą konfrontację - bo kto normalny robi akcję przeniesienia krzyża o 23 ej w nocy??? Co kościół mu otworzą w środku nocy???

• Futer

08.08.2010 09:55

"Policja już pewnie wie o tow. Tarasie - ciekawe tylko jak się zachowa i jaki będzie miała prikaz??? W sumie może okazać się, że bojówkarzy Tarasa będzie garstka (myślę, że się przechwala tymi tysiącami). Z drugiej strony facet idzie na ostrą konfrontację - bo kto normalny robi akcję przeniesienia krzyża o 23 ej w nocy??? Co kościół mu otworzą w środku nocy???"

W grupie na FB jest wczoraj w nocy było ich 700 jak jest teraz nie wiem, przyjdzie mniej. Jeszcze pytanie kto będzie się chciał bić, z tych co przyjdą? No bo jak by nie patrzeć to to się skończy bijatyką po prostu. Dlatego trzeba skrzyknąć jak najwięcej ludzi. To jest jedyna szansa.

"W tych grach zawsze chciałem być facetem unicestwionym, zastrzelonym" - tłumaczył dorosły Berkowitz
  • Chloe

08.08.2010 10:03

Jakis podrabiany ten Rambo. Przecież prawdziwy bronił chrzescijan (w Birmie)

• On teraz na FB ma 2100 osób, niech przyjdzie 1/4 ...
    Tylko ci, którzy tam nie spędzili choćby 10 minut mogą myśleć, że manifestacja może się zakończyć w pokojowy sposób. W tej chwili to idzie już o bezpieczeństwo fizyczne osób pod krzyżem.
    Abstrahując od fotek, to jest bardzo młody człowiek, ma 22 lata, z nim będzie kilkaset osób niechętnych tym, którzy stoją pod krzyżem i kto ma nad nimi zapanować? On? Wolne żarty.
    Dziwię się koleżeństwu i osobom, które bagatelizują możliwe skutki tej manifestacji.
    Widać gołym okiem, że władza chce iść na konfrontację i do tego celu wykorzystała pierwszego, który jej się podłożył, więc do konfrontacji dojdzie pod pretekstem "obywatelskiej akcji".

• Gutta Cavat

08.08.2010 13:08

Czemu straszycie ludzi jakimś kretynem? Żeby mniej było obrońców? Ekscytujecie się jakimiś 2 tysiącami na jakimś forum. A nie zastanowiliście się, dlaczego mimo tak nagłośnionej sprawy jest ich TYLKO 2 tysiące?

Pan Bóg daje nam doskonałą okazję, byśmy wreszcie mogli zaświadczyć o swej wierze czynem a nie internetem.