Przychodzi Deyna Kazimierz do fryzjera i mówi:
Gol!

Dzięki Unii wszystko rośnie w górę. Rozwijamy gospodarkę i kulturę.

no ale ktoś jest w stanie powiedzieć, czemu na MS nie pojechał Llorente? Bask?
A czemu brak Jesusa Navasa?

Widać to słaba drużyna, ot co.

śwo ||

Największą przykrością dzisiejszego wieczoru jest to co było oczywiste od początku. Ktoś z pary Chorwacja Meksyk będzie musiał odpaść. Nawet nie wiem komu kibicować przy bezpośrednim starciu, bo oba zespoły są i mentalnie i stylowo bardzo tak. Kolejną drużyną, która może przedwcześnie polec jest Ghana. Cóż, taki koloryt MŚ.

JORGE>

Navas jest przeciętny, ale Llorente mógłby grać, Na ławce Mata, Cazorla...

nie bądź gnidą

Okazało się, że Serey Die oplakiwał ojca, który zmarł godzinę przed meczem

„Poruszyła mnie nie tyle prawda historyczna, którą znałem z Gazety Wyborczej..." Maciej Stuhr

Takie mecze to ja lubię.

Mam nadzieję Anglia do domu;]

Napisał/a: Coriolanus Okazało się, że Serey Die oplakiwał ojca, który zmarł godzinę przed meczem

+

Zachowaj Porządek, a Porządek zachowa Ciebie

No i sędzia niechcący może orżnął Japonię...

Napisał/a: Executor

Napisał/a: Coriolanus Okazało się, że Serey Die oplakiwał ojca, który zmarł godzinę przed meczem

+

Okazuje się, że jednak nie. http://www.101greatgoals.com/blog/serey-die-on-instagram-my-father-died-in-2004-i-cried-due-to-proud-patritoic-emotions/ Ojciec zmarł w 2004, a on był po prostu tak podekscytowany reprezentowaniem ojczyzny na MŚ.

Napisał/a: Executor No i sędzia niechcący może orżnął Japonię...

A mnie zabrał prowadzenie w typerze, dziad jeden (-:

Napisał/a: żabka ;]

Mam nadzieję Anglia do domu;]

No i proszę!
Brawo Kostaryka!

nie wiem jakim cudem wygrali, nie dało się oglądać ich gry (zacząłem w drugiej połowie)

Ps 127,3-5

Włochom się nie chciało grać, Kostarykańczycy nie chcieli szarżować ale coś tam robili. Poza tym było ponoć pieruńsko gorąco i wilgotno i wszyscy ledwo żyli.

Strzelając do katechonów przyspieszasz Paruzję!

Pomimo braku Riberyego, Les Bleus radzą sobie niźle. Szwajcarzy, którzy im ostnimi laty często stawali okoniem, teraz przytłoczeni. Po latach smuty drużyna trójkolorowa jest chyba na fali. Ciekawie rozgrywają przeciwnika - elastyczna taktyka: kiedy trzeba - trochę tikitaką, kiedy się da - szybkimi wypadami. W tym stylu mogą dużo ugrać w tym turnieju.

Napisał/a: Groza Symetrii Włochom się nie chciało grać, Kostarykańczycy nie chcieli szarżować ale coś tam robili. Poza tym było ponoć pieruńsko gorąco i wilgotno i wszyscy ledwo żyli.

Dokładnie, Italczycy grali na niezmęczenie się.
Jakby Balotelli przelobował w światło bramki to by wygrali, bo ustawiliby się w defensywie i mieli wywalone na resztę meczu, niech się Kostarykanie zabiegają na śmierć.
Ale przelobował obok, potem Ruiz minął Buffona piłką o centymetry i się popsuło.
Szkoda że prawdopodobnie Urugwaj odpadnie :(. A jeśli nie, to jeszcze większa szkoda, bo odpadnie Italia :((.
Napisał/a: japisz Szwajcarzy, którzy im ostnimi laty często stawali okoniem, teraz przytłoczeni. Po latach smuty drużyna trójkolorowa jest chyba na fali.

Bo i Szwajcaria jakaś do niczego na tym turnieju. Ledwie wygrali z przeciętnym Ekwadorem. Dopiero w ćwierćfinale przekonamy się o prawdziwej sile Francy (Niemcy na 90% hue hue), no chyba że Bośnia im się postawi w 1/8, ale do tej pory też nie grała rewelacyjnie.

Dokładnie, Italczycy grali na niezmęczenie się.
Jakby Balotelli przelobował w światło bramki to by wygrali, bo ustawiliby się w defensywie i mieli wywalone na resztę meczu, niech się Kostarykanie zabiegają na śmierć.
Ale przelobował obok, potem Ruiz minął Buffona piłką o centymetry i się popsuło.
Szkoda że prawdopodobnie Urugwaj odpadnie :(. A jeśli nie, to jeszcze większa szkoda, bo odpadnie Italia :((

Summa summarum ciekawe jaki jest potencjał Kostaryki. W tym meczu niczego wielkiego nie pokazali, ot trochę więcej niż Włosi, ale 1:3 z Urugwajem, który potem pokonał Anglię jednak nadal wrażenie robi. A że pewnie trafią na WKŚ/Grecję/Japonię to nie są bez szans i na ćwierćfinał.

Jakby Balotelli strzelił to Włosi i tak przegraliby - jak Urugwaj (po golu Cavaniego) ... dostał potem 3 bramki...

wygląda to tak jakby Kostaryka w tym klimacie... była lepiey przygotowana motorycznie

To Włosi nic nie pokazali... tzn pokazali pokaz bezsilności y bezradności... Ich gra wyglądała cały czas tak samo yakby wynik ich zadawalała, przegrywayą y grayą yakby nic się nie stało

po prostu gra się tak yak przeciwnik pozwala... I w tym sensie Kostrayka pokazała z yaką łatwością neutralizuje siłę rażenia gwiazd włoskich i urugwajskich ....

We Włoszech dwóch piłkarzy zagrało na 3 ... człapayący Pirlo y czasami z pierwszey piłki dokładnie podayący) i Buffon ... Reszta to na dwa zagrała ...

Napisał/a: Coriolanus

Okazało się, że Serey Die oplakiwał ojca, który zmarł godzinę przed meczem

nieprawda

Napisał/a: Groza Symetrii A że pewnie trafią na WKŚ/Grecję/Japonię to nie są bez szans i na ćwierćfinał.

W którym już gorzej, bo Chile/Niderlandy/Mexyk/Chorwacja. Ale drugą drużynę z grupy C mogą spokojnie przejść.

Ech, Messi...

Ale szacun dla Persów!

„Poruszyła mnie nie tyle prawda historyczna, którą znałem z Gazety Wyborczej..." Maciej Stuhr

Jak dotychczas najlepiej zaprezentowali się chyba Niemcy. Później Holandia, Francja oraz... Chile i Kostaryka! Ciekawie.

“You need Power, only when you want to do something harmful otherwise Love is enough to get everything done.” Charlie Chaplin

A tymczasem w meczu Niemcy - Ghana grają przeciwko sobie bracia Boateng!

Napisał/a: Coriolanus A tymczasem w meczu Niemcy - Ghana grają przeciwko sobie bracia Boateng!

To już chyba drugie kolejne MŚ, gdzie tak się dzieje?

Grali przeciwko sobie w RPA

Super Ghana!

„kiedy już wszyscy coś uznali za słuszne, ty bądź tak uprzejmy i miej wątpliwość, gdyż oni wszyscy mogą się mylić”

szkoda, że remis... Ghana już raczej nie wyjdzie,,,

Ile razy w historii fussballu Polska prowadziła z hitlerowcami?

Ghana szok - szkoda, że nie podał... to jest ból afrykańskich zespołów - gorąca głowa...

Najlepsza Przemoc - Przemoc Finansowa...

Hm ... Ghana ma świetnych piłkarzy, w grze jeden na jeden byli lepsi od Niemców, stąd m.in ich sytuacye. Secundo, fizycznie radzili sobie z machiną niemiecką... ale Niemcy organizacyą gry górowali, obrońcy Ghany nie nadążali za podaniami, kryciem tak, że mieli dużo szczęścia ...

Ghana miała piękny okres gry od momentu strzelenia wyrownującey bramki... do 2:2 Niemców...

Szkoda przegranego meczu Ghany z USA. Ale USA mogą przegrać i z Portugalią i z Niemcami. Wtedy Ghana ma szansę z Portugalią powalczyć o awans.

No szkoda, tyle, że Amerykanie na mistrzostwa świata są mocni a yak nie mieli już sił z Ghaną to i tak "mentalnością" zdobyli tę bramkę na 2:1... Postawiłem , że Jankesy ograyą żela z Portugalii et consortes ale wolałbym, żeby yuż ta Ghana awansowała ... choć ich niefrasobliwość w obronie yest przerażayąca... tożto zawału można dostać (yak się na nich obstawia, bądź kibicuje im)..

I znowu prawidłowa bramka nie uznana! Powinno być 1:0 dla Bośni :/

A mnie dziś najbardziej żal, że stary śmierdzący Klozet zaliczył gola i zrównał się z Grubasem w weltstrzelności wszechczasów. Fuj.

Napisał/a: Artur Ghana szok - szkoda, że nie podał... to jest ból afrykańskich zespołów - gorąca głowa...

Najbardziej zawalił przy kontrze pod koniec, jak podał za późno, jak już był spalony.

Napisał/a: Coriolanus I znowu prawidłowa bramka nie uznana! Powinno być 1:0 dla Bośni :/

Ten sędzia to jakiś kabaret. Może trochę bardziej skrzywdził Bośniaków, ale rozdzielał błędy obficie dla obu stron. Pod koniec jak Dżeko prawie zdobył gola nie widział jego ręki, jak przyjmował, mimo że stał z 7 metrów i mordę miał we właściwym kierunku.

A mnie dziś najbardziej żal, że stary śmierdzący Klozet zaliczył gola i zrównał się z Grubasem w weltstrzelności wszechczasów. Fuj.

Ja mam nadzieję, że to przebije. Zawsze bądź co bądź Słowianin na tronie ;)

Ciekawie, co czuli Klose i Podolski, jak ich trener zabrał razem z całą niemiecką do Auschwitzu w czerwcu 2012? Pewnie nasi Słowianie mieli dysonans poznawczy.

Napisał/a: Groza Symetrii

Ja mam nadzieję, że to przebije. Zawsze bądź co bądź Słowianin na tronie ;)

Miałem właśnie się pytać, czy woli kolega wreszcie katolika na tronie czy Słowiana, czy nacjonalizm, czy międzygalaktyczny katolicki imperializm, ale dopiero co przeczytałem na wiki, że Klose jest sumiennym katolikiem, cokolwiek w praktyce to oznacza.

Napisał/a: Groza Symetrii Ja mam nadzieję, że to przebije. Zawsze bądź co bądź Słowianin na tronie ;)

Dupa z niego nie Słowianin. Jego serce bije wyłącznie dla Niemiec. Ale Dedurion pisze że Klozet religijnie OK, więc jakoś to (współ)prowadzenie przetrawię.

Ciekawie, co czuli Klose i Podolski, jak ich trener zabrał razem z całą niemiecką do Auschwitzu w czerwcu 2012? Pewnie nasi Słowianie mieli dysonans poznawczy.

W Wermachcie służyło wiele Słowian. Może nawet większość. ;)

Dupa z niego nie Słowianin. Jego serce bije wyłącznie dla Niemiec.

Primo, to że jest się Słowianinem nie znaczy że nie można być wiernym i praworządnym obywatelem Republiki Federalnej Niemiec. Secundo, ja słyszałem, że prywatnie to głównie w polskich środowiskach siedzi, ale kto wie. Fakt, Podolski mniej podejrzany ;)

Miałem właśnie się pytać, czy woli kolega wreszcie katolika na tronie czy Słowiana, czy nacjonalizm, czy międzygalaktyczny katolicki imperializm, ale dopiero co przeczytałem na wiki, że Klose jest sumiennym katolikiem, cokolwiek w praktyce to oznacza.

Można mieć nadzieję, że oznacza więcej niż dla latynoamerykańskich cudzołożników...

Kurde, byłem tydzień w Bieszczadach. Zero internetu, zero telewizji. Wracam do "cywilizacji", patrzę w internety, a tu Hiszpania, Anglia i Włochy poza burtą :) Kostaryka rządzi, a Helmuty męczą się z Ghaną ;)

Za Katyń, za Grodno, za Wilno i Lwów zapłaci czerwona hołota.

Napisał/a: TowarzyszWieslawWłochy

Coś mnie ominęło tej nocy?

Napisał/a: Groza Symetrii Fakt, Podolski mniej podejrzany ;)

Podolski to fcale akurat. Podolskiego nasza reprezentacja nie chciała, nie odwrotnie.
Napisał/a: Groza Symetrii Secundo, ja słyszałem, że prywatnie to głównie w polskich środowiskach siedzi, ale kto wie.

A to nie można być Polsce chłodno obojętnym obracając się w kręgach emigrantów z Polski?
Napisał/a: Dedurion Coś mnie ominęło tej nocy?

Wiara TW w Urugwaj?

TW niech typuje 3 kolejkę.

A Hiszpania obudziła się i zmieniła taktykę/napastnika tak o mecz za późno...

Co ten Mexyk zrobił sędziom, że tak go krzywdzą?

Napisał/a: Dedurion

Napisał/a: TowarzyszWieslawWłochy

Coś mnie ominęło tej nocy?

I have a dream :) hehehe, a wczoraj nie oglądałem mistrzostw. Dziś nadrobię.

Coś dużo drużyn z Ameryki Łacińskiej awansuje. Prawdziwy renesans. Afryka i Azja nie liczą się właściwie w ogóle. Za 4 lata na mundialu powinno być 16 drużyn z Europy i 10 z Ameryk.

“You need Power, only when you want to do something harmful otherwise Love is enough to get everything done.” Charlie Chaplin

Ja bym w ogóle wprowadził globalne eliminacje do mundialu zamiast kontynentalnych. I brak podziału na koszyki wedle kontynentów.

Napisał/a: Executor
A to nie można być Polsce chłodno obojętnym obracając się w kręgach emigrantów z Polski?

Napisał/a: Executor Dupa z niego nie Słowianin. Jego serce bije wyłącznie dla Niemiec.

Czepiacie się, Egzekutorze, bez sensu Klosego. Chłopina taki po prostu jest, że uzewnętrznia się przed mediami jedynie w temacie tego co robi na boisku i nie wypowiada się na tematy osobiste. To że przeszedł do porządku dziennego i nie użalał się publicznie z powodu, iż kierownictwo naszej kadry swojego czasu nie zabiegało o niego, wcale źle o nim nie świadczy. Na Niemcy, gdzie się wychował i żyje i gdzie miał szansę zrobienia pięknej kariery, nie psioczy, bo i z jakiego powodu miałby? W rodzinie u niego mówią po polsku (czy też może raczej godoją po ślunsku), choć żyją w Rajchu no i git.
Mirek ok. Gra w najlepszym "niemieckim" stylu - nadaje się jako wzór takowego do podreczników futbolu.

Napisał/a: Groza Symetrii Ja bym w ogóle wprowadził globalne eliminacje do mundialu zamiast kontynentalnych. I brak podziału na koszyki wedle kontynentów.

Obawiam się że mistrzostwa Europy i Ameryk byłyby jednak mniej ciekawe niż mistrzostwa świata, a poza tym eliminacje interkontynentalne to by była mordęga niesamowita, a także znacznie wyższe koszty dla biedniejszych krajów.
A rozstawianie tylko wg rankingu niewiele by dało, bo i tak Afryka, Azja etc byłyby w ogonie.
Napisał/a: Tadeusz Zakrzewski Afryka i Azja nie liczą się właściwie w ogóle.

Afryka która radzi sobie niewiele gorzej od Europy się nie liczy?

No i sędzia uwalił Italię :(

Urugwajczycy gryźli nie tylko trawę:

Italia przez cały mecz nie stworzyła sytuacji bramkowey ... Sama się wyeliminowała (a nie przez sedziego)...
Była bardziey beznadzieyna niż Urugway...

I nie wiem, faul Marchisio na kartkę ewidentnie, ale czerwoną?

Napisał/a: Coriolanus

I nie wiem, faul Marchisio na kartkę ewidentnie, ale czerwoną?

A niby na jaką? Czerwona i czasowy stempel na czoło z napisem "idiota" by pasował. Kopniak w nogę, kompletny brak zainteresowania piłką.

Napisał/a: Executor No i sędzia uwalił Italię :(

Że co? Chodzi o sytuację z Nosferatu czy z kretynem, który dostał czerwoną?

Napisał/a: Saint Gerwazy RębazyItalia przez cały mecz nie stworzyła sytuacji bramkowey ... Sama się wyeliminowała (a nie przez sedziego)...

Bez błędów sędziego dowieźliby 0-0, o co im od początku chodziło.
Gra na 0 z tyłu OK.
Napisał/a: Coriolanus I nie wiem, faul Marchisio na kartkę ewidentnie, ale czerwoną?

Zaiste, żółta by wystarczyła.
Na miejscu Italii oprotestowałbym mecz.
Napisał/a: Dedurion Że co? Chodzi o sytuację z Nosferatu czy z kretynem, który dostał czerwoną?

Obie. W 10 powinien kończyć tylko Urugwaj.
Napisał/a: Dedurion Kopniak w nogę,

Gdzie Kolega widział *kopniak*? Marchisio obrócił się z nogą wyprostowaną do tyłu i nawet nie patrzył się, czy Arevalo ma tam nogę czy powietrze. Do czerwonej kartki trzeba jednak celowości...

Czy nie za podobny faul Henry wyleciał z meczu z Urugwajem w 2002?

Suarez świr, a z drugiej strony Balotelli ćwiczący skoki na głowę przeciwnika. Cyrk.

Napisał/a: Executor z błędów sędziego dowieźliby 0-0, o co im od

A niby dlaczego. Przecież bramka padła ze stałego fragmentu gry. Śmiem twierdzić, że padła by tak samo gdyby grał ten cały Marchisio. Po prostu Włosi skupili się na defensywie a Urtugwaj liczył właśnie na stały fragment gry, na yakąś kontrę... (też zabezpieczali defensywę)... To kwestya taktyki na mecz ...Tabarez miał nosa ...

Napisał/a: Executor Obie. W 10 powinien kończyć tylko Urugwaj.

Kolega chyba żartuje albo piłkę nożną od święta ogląda.

A tę łajzę Chielliniego, który łąpał się za mordę z byle powodu, to ktoś naprawdę powinien w ciemnym tunelu oklepać. Nie wspominając o karze sportowej, czyli zawieszeniu przynajmniej na jakieś 5 meczów.

Makarony do domu i jest to świetna wiadomość!

Napisał/a: Groza Symetrii Czy nie za podobny faul Henry wyleciał z meczu z Urugwajem w 2002?

Henry w 2002 wszedł wślizgiem w kostkę Urugwajczyka.
Napisał/a: Dedurion Kolega chyba żartuje albo piłkę nożną od święta ogląda.

Ani jedno ani drugie.
Napisał/a: Saint Gerwazy RębazyA niby dlaczego. Przecież bramka padła ze stałego fragmentu gry. Śmiem twierdzić

że z Marchisio na boisku i bez Suareza byłoby takowych sporo mniej.

Jeszcze dla niewidomych, a raczej słabo widzących: http://fangol.pl/view/58681/idiotyczny-faul-marchisio

Bo przecież makaron biegł tyłem do Urugwajczyka i nie widział wcale, że tam gdzie wsadza kopyto jest noga Arevalo, hahaha. A po tym, jak „oparł” nogę na nodze, to jeszcze próbował przydusić.

Napisał/a: Dedurion Bo przecież makaron biegł tyłem do Urugwajczyka i nie widział wcale, że tam gdzie wsadza kopyto jest noga Arevalo, hahaha.

Przyznaję rację, tej powtórki nie widziałem. Powinny obie strony kończyć w 10.
Winę za odpadnięcie Italii ponoszą Klaudiusz Marchisio i sędzia.

U Suareza to naprawdę występuje jakaś zależność pomiędzy tym gryzieniem a wystającymi zębami.

Miałem nosa, że Włosi odpadną :D

Można było nawet niezła kasę wygrać na tym ugryzieniu :)

O LOL :D

Grecja ratuje honor Europy po tym, jak Samaras przebił Grosso w cwaniactwie :).

Jak się w polu karnym nawet lekko wjeżdża w stopę przeciwnika to na cóż można liczyć...
W przypadku Grosso kontaktu o ile pamiętam nawet nie było, tu jak dla mnie jednak karny jest.

Napisał/a: Groza Symetrii W przypadku Grosso kontaktu o ile pamiętam nawet nie było,

Był, tyle że z woli Grosso :>. Grosso mógł spokojnie przeskoczyć nad Australijczykiem a zawadził mu o rękę, i to tak lekko że gdyby chciał, to by się tylko lekko i utrzymał przy piłce. Ale nie chciał i się wywalił :). Kontakt niemniej był.
Samaras natomiast miał tak postawioną nogę WKSowca, że o ile nie chciał jej wyminąć, to zahaczając o nią musiał się wyłożyć jak długi.

Nad Suarezem zbierają się chmury. FIFA zastanawia się nad karą, grozi mu zawieszenie na dwa lata. Decyzja najpóźniej do soboty.

Ps 127,3-5

Oby rozciągnęli tą karę i nad zagrywki klubowe.

Napisał/a: niewidzący grozi mu zawieszenie na dwa lata.

Ostro. Ale może inaczej nie da się go nauczyć, w końcu to recydywa.

Ale o co chodzi...
1 mecz kary to maks - wg mnie... ugryzienie jest wprawdzie oryginalnym przewinieniem ale o niebo lżejszym niż kopnięcie w stylu Marchisio czy Pereiry (z meczu z Kostaryką) ...

Linia obrony Urugwayczyków może być taka ...
że to nie było ugryzienie lecz próba ugryzienia (no może draśnięcie).., ślady Chielini sam sobie naniósł przed meczem ...
To Chielini powinien otrzymać kartkę za uderzenie w twarz... To on prowokował Suareza jak na obrońcę włoskiego przystało (np. casus Materazziego i Zidane)
http://www.youtube.com/watch?v=dYLPpjr_CXc

Napisał/a: Saint Gerwazy Rębazy1 mecz kary to maks - wg mnie... ugryzienie jest wprawdzie oryginalnym przewinieniem ale o niebo lżejszym niż kopnięcie w stylu Marchisio czy Pereiry (z meczu z Kostaryką) ...

Twierdzę, że wątpię. Czerwony kartonik nie przysługuje wyłącznie za szkodliwość zdrowotną przewinienia ale i, jeśli nie przede wszystkim, za agresję tegoż.
I o ile można kogoś bardzo nieprzyjemnie kopnąć przy w sumie niewielkim poziomie agresji, to z ugryzieniem jest na odwrót.
Zważy Kolega, że wiele fauli które skutkują poważnymi kontuzjami zawodników nie tylko nie zaciąga czerwonej ale nawet żółtej kartki.

No ale i agresya Marchisio i Pereiry była większa ...

Gryzienie jest oczywiście bardzo nie w porządku i jakaś kara powinna za to być, niemniej podobnie jak Pan Gerwazy nie dostrzegam zasadniczej różnicy między ugryzieniem a np. celowym uderzeniem w twarz łokciem, okazaniem braku szacunku przez plunięcie w kogoś czy też boiskowym oszustwem. Nawet jeśli mówimy o recydywie, to różnica w karach wynosząca 2 lata wydaje się absurdem. A i gdyby było mniej - to też.

2 lata to może i gruba przesada, ale nie zrównujmy gryzienia z daniem komuś z dyńki. A za to jest mecz w plecy. Może na finał / mecz o brąz Ludwik mógłby wrócić, ale wcześniej nie.

No i mamy wersyę Suareza i urgwayeskiey federacyji - to nie było ugryzienie tylko zwyczayne zderzenie :)

Obawiam się że nie przejdzie ;)

Francuzi lecą na mistrza! :) Trzymam za nich kciuki, bo przypominają mi ekipę z 1998 roku. No i mają w kadrze mniej kolorowych, co już uważam za sukces.

Ludwik Suarez zawieszony na 9 meczów reprezentacji i 4 miesiące jakiegokolwiek grania, Belgia wygrywa w dziesiątkę w swoim (czyli żadnym) stylu, Azja nie wygrywa meczu i Afryka po raz pierwszy ma dwie drużyny w 16.
Nie ma co ciekawy PŚ :).
Ale i tak mi Italii szkoda ;P.

Wyglada na to, ze dobra taktyka jest oslepianie bramkarza z lasera...

uwaga drastyczne! http://www.abortioninstruments.com/

Ano, niestety.

Diego Costa - O_o :

woooooooooh ale karne!

Ech.

Piękna walka, emocjonujący mecz, ale cóż z tego, skoro odpada drużyna, za którą trzymałem!

Ale brama. Pamiętam, że Dziekanowski, chyba w Widzewie, taką strzelił, ale po przyjęciu na klatę jeszcze głową sobie przerzucił na nogę, czym wyminął obrońcę. Wszystko w powietrzu.

dupa z Urugwajem...nic z tego nie będzie

Napisał/a: Kotoōshū Katsunori Ale brama.

Ano, znakomita.

Obstawiałem Holandię, ale chyba dlatego, że ostatnie kilkadziesiąt lat futbolu siedzi mi w głowie. Na razie Meksyk dużo lepszy.

.

Oranje !!
Sneijder odpalił torpedę a Hunter zatopił Meksyk z zimną krwią.

A jednak! Obstawiłem 2:1 dla Holandii :) Ale szkoda Meksyku :)

Hehe - Ochoa zawodnikiem meczu, jak Buffon z Urugwajem :). Wisienka na torcie jak dla mnie :).

Donnerwetter!

A teraz dla odmiany farcik.

No i już sobie doliczałem punkty za trafienie 1:0 dla Kostaryki, a tu ChDiKK...

Kostarykanie winni mieć karnego zaraz po swojej bramce. Sędzia omylił się tylko dwa razy, ale za to oba na korzyść Greków.

Jak lajfskor pokazuje Cos-Gre off sides 0-7 to Grecy 7 razy spalili czy złapali?

Copyright © 2011 Rebelya.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.