Dodaj nowy wątek
Kategorie:

Wątek

Kategoria:

Notoryczna

21.09.2010 13:51

Grzegorz Braun skazany. "Wstydź się, Wysoki Sądzie!"

Wtorek, 21. Wrzesień 2010 10:10
Piotr Waszkiewicz
Grzegorz Braun został skazany na grzywnę wysokości 3200 złotych. Sąd uznał go winnym
stosowania przemocy wobec policjana na służbie, celem wymuszenia zaprzestania czynności służbowej, wskutek czego wykręcony kciuk lewej dłoni bolał funkcjonariusza przez ponad tydzień (co stanowi "średnie uszkodzenie ciała") oraz znieważenia tegoż policjanta słowem "bandyta" (wg reżysera bynajmniej nie nazwał policjanta "bandytą", ale stwierdził, że ten zachował się względem niego "jak bandyta" – trudno orzec, czy Wysoki Sąd uznał, że tak nie było, czy też – że na jedno wychodzi...). Jedyny zarzut prokuratora, który został odrzucony to znieważenie policjanta słowami: "osiłek w kurtce w kratkę", którego to sformułowania Sąd nie uznał za obraźliwe. Co ciekawe, w sali, w której sąd zastanawiał się nad wyrokiem przed jego ogłoszeniem, przebywała policja i prokurator. Pytanie oskarżonego, czy jest to przyjętą praktyką, nie doczekało się odpowiedzi.

Proces trwał blisko dwa i pół roku (i aż do dzisiaj odbywał się przy zamkniętych drzwiach); sprawa dotyczyła wydarzeń z dnia 12 kwietnia 2008 roku, kiedy to trwająca manifestacja środowisk narodowych została nagle rozwiązana przez urzędnika magistratu, a następnie rozpędzona przez policję. Będący świadkiem tych wydarzeń Grzegorz Braun został wezwany przez policjantów do odsunięcia się na bok i pójścia sobie. Reżyser zażądał od funkcjonariusza w cywilu regulaminowego wylegitymowania się – czego według relacji reżysera tamten nie zrobił (stąd późniejsze pytanie, "kim jest ten osiłek w kurtce w kratkę?", które tak uraziło wrażliwego funkcjonariusza). Koniec końców doszło do powalenia Brauna na ziemię i skucia kajdankami – przy czym policjanci twierdzą, że stało się tak, bo zostali zaatakowani przez reżysera; jeden z nich miał w toku szamotaniny ponieść uszczerbek na zdrowiu, a konkretnie na kciuku lewej ręki.

W uzasadnieniu wyroku sędzia Barbara Kaszyca nazwała wersję wydarzeń z dnia 12 kwietnia 2008 roku przedstawioną przez grupę policjantów "spójną i wiarygodną" – w przeciwieństwie do zeznań kilkorga świadków niemundurowych. Fakt, że ci świadkowie wskazywali na policję jako stronę agresywną i mówili o rzuceniu się funkcjonariuszy na reżysera nie miał znaczenia – bo to tylko "subiektywne" odczucia świadków. Wiarygodni są natomiast: "poszkodowany" policjant i jego koledzy (rzecz jasna "niezainteresowani wynikiem procesu").

Po ogłoszeniu wyroku i odczytaniu uzasadnienie Grzegorz Braun zwracając się do sędzi powiedział: "Wstydź się, Wysoki Sądzie!", a potem – wypowiadając się dla mediów – podkreślił, że jest całkowicie niewinny. "Policjanci kłamią, zmówili się przeciwko mnie, prokuratura to przyklepała, a sąd temu patronuje". Zapowiedział też apelację, "ale bez wielkiej nadziei na sprawiedliwość".

PTW
21.09.2010

http://miastowroclaw.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1560%3Agrzegorz-braun-skazany-qwstyd-si-wysoki-sdzieq&catid=1%3Aaktualnosci&Itemid=2

Wydarzenia z 2008 roku wg. Grzegorza Brauna:
http://www.opcjanaprawo.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1002:list-do-mecenasa-marcina-streszyskiego&catid=161:-nr-577-maj-2008&Itemid=285

Anonimowy oficer frontu ideologicznego.
  • pasożyt społeczny

21.09.2010 13:54

Jest pewien plus dodatni. Od dzisiaj można mówić na milicjantów per "osiłek w kurtce w kratkę".

Better dead than red
  • Phantom

21.09.2010 14:01

Ach, cóż za krzywda spotkała bohaterskiego polucjanta! Kciuk go bolał! Tydzień! Prawdziwy mężczyzna....
    Qrfa, za moich czasów ironicznie się mówiło :"Paluszek i główka, to szkolna wymówka." Widać ów dzielny stróż prawa zatrzymał sie na tym etapie rozwoju yntelektualnego. Rozmazgajona małpa z brzytwą. Wywalic go z roboty powinni.

Raz powiedziałem - zawsze powiedziałem
  • Notoryczna

21.09.2010 14:03

Wartałoby się zastanowić, jak by tu teraz pana Brauna wspomóc. On nie może przestać tworzyć!

• Tomek Torquemada

21.09.2010 14:04

Zrobimy ściepę jakby co.

http://dajczak.net/ - zrobimy Twoją stronę WWW
  • pasożyt społeczny

21.09.2010 14:05

Napisał/a: Tomek TorquemadaZrobimy ściepę jakby co.

Na kary nie wolno. Władzuchna broni.

Better dead than red
  • Notoryczna

21.09.2010 14:07

No to NIE zrobimy ściepy na Grzegorza Brauna i NIE zgromadzimy 3200 zł na tę grzywnę. Wcale. :]

• pasożyt społeczny

21.09.2010 14:08

Napisał/a: notorycznaNo to NIE zrobimy ściepy na Grzegorza Brauna i NIE zgromadzimy 3200 zł na tę grzywnę. Wcale. :]

Kto nie będzie trzymał kapelusza?

Better dead than red
  • vanitas

21.09.2010 14:12

Napisał/a: pasożyt społeczny
    Napisał/a: notorycznaNo to NIE zrobimy ściepy na Grzegorza Brauna i NIE zgromadzimy 3200 zł na tę grzywnę. Wcale. :]

Ściepa będzie na życie, jak mu wuadzuhna środki odbierze...
    Kyrie eleison!!!
    W państwie rządzonym dobrze - wstyd być biednym. W państwie rządzonym źle, wstyd być bogatym. – Konfucjusz
  • Notoryczna

21.09.2010 14:25

Pan Grzegorz informuje na FB, że będzie się odwoływał
    http://www.facebook.com/pages/Film-Open-Group/139272026100299

• Miłosz Andrzej Lodowski

21.09.2010 14:38

Death or glory I will find Rebellion on my mind...
  • Pref de Zoo

21.09.2010 15:18

Totalitaryzm się rodzi i właśnie wystawia główkę.

Admin mi powiększył stopkę i na nic się to zdaje.
  • Wilhelm

21.09.2010 15:21

Kolejny test, na ile może sobie Władzia pozwolić. Dziś 3.2 tysia, jutro 3.2 roku.

• Ignac

21.09.2010 15:24

Łaskawy sąd, mogli dać dwa lata za uszkodzenie pałki służbowej poprzez złośliwe i wielokrotne uderzanie w nią głową i plecami.

• PM

21.09.2010 16:03

toć możem zrobić zrzutę pt. na realizację filmu: "Skazany Grzegorz Braun"...

• Kornblumenblau

21.09.2010 16:29

czy Rebelyanci nieprzekonani jeszcze do pomysłów samopomocowo-prawno-finansowych, w związku z sytuacjami podobnymi do tej w jakiej znalazł się Braun, otrzymali argument ostateczny ? ;] Nie myślcie sobie, że do was nigdy , nikt nie zapuka o godz 6:01, a jeśli zapuka to będzie to mleczarz ;]

Nie zawsze stawiam "+", zawsze pamiętam.
  • Ignac

21.09.2010 16:31

@Korn: Spokojnie, to tylko pierwsza instancja.

• Pref de Zoo

21.09.2010 16:37

Napisał/a: Jaxa z Kopanicy@Korn: Spokojnie, to tylko pierwsza instancja.

A jest cuś takiego w prawodawstwie naszym, co się zwie "nękanie po sądach ciąganiem"?
  • Notoryczna

21.09.2010 16:40

Napisał/a: Pref de Zooco się zwie "nękanie po sądach ciąganiem"?
    Ojtam, zawzywanie do miesiąc przez dwa lata to nękanie? Phi.
  • MateuszAdrianLudwik

21.09.2010 16:53

Napisał/a: Kornblumenblauczy Rebelyanci nieprzekonani jeszcze do pomysłów samopomocowo-prawno-finansowych, w związku z sytuacjami podobnymi do tej w jakiej znalazł się Braun, otrzymali argument ostateczny ? ;] Nie myślcie sobie, że do was nigdy , nikt nie zapuka o godz 6:01, a jeśli zapuka to będzie to mleczarz ;]

a to te wszystkie zapowiedzi zbierania są na serio? bo co i róż czytam jak to rebelianci czy fforumowicze zbierają a to na jakąś karę sądową a to na zakup jakiegoś filmu z archiwów tvp... nie wiem może nie śledzę forum regularnie ale jakoś nigdy nie czytałem o finale takiej akcji...

Jeżeli do niczego nie jestem prawdziwie przekonany, dlaczego miałbym dawać wiarę sobie, rozumowi, naturze albo sakralnym prawom ludów z bliskiego wschodu? Cóż to jest prawda?
  • Kornblumenblau

21.09.2010 16:55

Napisał/a: MateuszAdrianLudwikmoże nie śledzę forum regularnie
    za to ABW śledzi. Regularnie.
  • Stary_Kon

21.09.2010 17:29

"
    A o Misiu K słyszał?

Gdzie koni brakuje tam osłów używają.
  • Gutta Cavat

21.09.2010 18:45

Lepiej zrobić ściepę na głośnego adwokata. Zaproponować jakiemuś obrońcy praw człowieka i ogłosić jego odmowę.

Poza tym gdzie opozycja? Dlaczego się nie drze? Bo to była manifestacja narodowców i p. Kaczyński woli się trzymać z daleka?
    Przypomnę, że dzięki PiS p. Braun nie będzie mógł już kandydować do parlamentu.

• nierasowyfotograf26

21.09.2010 18:52

3200 zł to nie majątek, mogło być gorzej.

Nie ma świecie bardziej wyniszczającej nienawiści ponad tą która skierowana jest w samego siebie. Jest niczym nowotwór pożerający duszę, jest czymś co samo się nakręca...Każda nienawiść niszczy, jest zła, tam zaś z tych wszystkich najgorsza.
  • Wilhelm

21.09.2010 19:21

Napisał/a: nierasowyagnostyk253200 zł to nie majątek, mogło być gorzej.
    Oczywiście. Mogła być bańka grzywny i dożywocie. Ale przecież od razu tak nie można. Stopniowo, dojdziemy i do tego.
  • Tomek Torquemada

21.09.2010 19:21

Napisał/a: nierasowyagnostyk253200 zł to nie majątek, mogło być gorzej.

Zależy dla kogo. Dla większości ludzi utrata takiej kwoty jest dotkliwa, a dla wielu bardzo dotkliwa.
  • Wilhelm

21.09.2010 19:23

Napisał/a: Tomek TorquemadaZależy dla kogo. Dla większości ludzi utrata takiej kwoty jest dotkliwa, a dla wielu bardzo dotkliwa.
    Zgoda - przy czym trzeba jasno powiedzieć, że nawet gdyby skazali Brauna na złotówkę grzywny, to ten wyrok byłby ani na jotę mniej skandaliczny.
  • Prosper

21.09.2010 19:31

Prostytuta w czystej postaci.
    Wiwat niezależnaja Prokuratura! Wiwat niezwisły Sąd! Wiwat prawdomówni milicjanci! Wszyscy oni wykazali rewolucyjną czujność.

Lubię placki!
  • nierasowyfotograf26

21.09.2010 19:34

Napisał/a: Tomek TorquemadaZależy dla kogo. Dla większości ludzi utrata takiej kwoty jest dotkliwa, a dla wielu bardzo dotkliwa.

Zgadza się, to sporo pieniędzy, ale mogło być np. 5000zł, a nawet 10 000zł czemu nie ? Ciekawe jakie sąd miał "widełki" do zastosowania.

Nie ma świecie bardziej wyniszczającej nienawiści ponad tą która skierowana jest w samego siebie. Jest niczym nowotwór pożerający duszę, jest czymś co samo się nakręca...Każda nienawiść niszczy, jest zła, tam zaś z tych wszystkich najgorsza.
  • Amersand

21.09.2010 22:19

Ha! To może nowe hasło na koszulki: ChWDOWKWK

43
  • MateuszAdrianLudwik

22.09.2010 00:05

Napisał/a: Kornblumenblau

ta jest i mosad

Jeżeli do niczego nie jestem prawdziwie przekonany, dlaczego miałbym dawać wiarę sobie, rozumowi, naturze albo sakralnym prawom ludów z bliskiego wschodu? Cóż to jest prawda?
  • Wilhelm

22.09.2010 00:12

Napisał/a: MateuszAdrianLudwik
    ta jest i mosad
    Skoro Kulega tak twierdzi...
  • PM

22.09.2010 00:35

ta jest i mosad

Powiem tak, jakby ABW nie śledziło byłbym zdziwiony, o ile demonizowanie służb jest głupie, o tyle samo twierdzenie, że ich nie ma i, że się nie interesują takimi miejscami jak Rebelya jest tak samo niemądre - swego czasu jedna ze znajomych osób 100% wiarygodnych opowiedziała mi o tym jak środowiska "eskimoskie" rozpracowują środowiska "tradsów" i to tych "legalnych" nie z FSSPX.
  • Wilhelm

22.09.2010 00:41

Napisał/a: PMPowiem tak, jakby ABW nie śledziło byłbym zdziwiony, o ile demonizowanie służb jest głupie, o tyle samo twierdzenie, że ich nie ma i, że się nie interesują takimi miejscami jak Rebelya jest tak samo niemądre - swego czasu jedna ze znajomych osób 100% wiarygodnych opowiedziała mi o tym jak środowiska "eskimoskie" rozpracowują środowiska "tradsów" i to tych "legalnych" nie z FSSPX.
    Nie ma żadnych służb. A nawet jeśli są, to zajmują się wyłącznie łapaniem mongolskich szpiegów. W szczególności, służby nie zajmują się monitorowaniem aktywności środowisk arbitralnie zaklasyfikowanych jako "ekstremistyczne". Jeśli ktoś twierdzi inaczej, znaczy że jest paranoikiem i należy go umieścić w zakładzie dla bardzo, bardzo nerwowo chorych.
  • Pref de Zoo

22.09.2010 09:21

Napisał/a: Ombretta sdegnosaNie ma żadnych służb. A nawet jeśli są, to zajmują się wyłącznie łapaniem mongolskich szpiegów.

To jest absolutna nieprawda. Mongolscy szpiedzy nie są już tak groźni jak papuascy.
  • Ignac

22.09.2010 09:39

Apropos Papuasów, podobała mi się historya, jak to delegacja rządu Papui leciała samolotem do Australii i pan Minister Spraw Zagranicznych chciał się odlać, więc wstał, wyszedł na środek letadła, wyciągnął fujarę i lał centralnie na podłogę.

• Pref de Zoo

22.09.2010 11:01

Napisał/a: Jaxa z KopanicyApropos Papuasów, podobała mi się historya, jak to delegacja rządu Papui leciała samolotem do Australii i pan Minister Spraw Zagranicznych chciał się odlać, więc wstał, wyszedł na środek letadła, wyciągnął fujarę i lał centralnie na podłogę.

I niech mnie ktoś powie, że nie są groźni. Przeesz nie wiadomo, czym leje. Jeśli nitrogliceryna, to może być jebut.

Szpiedzy papuascy największym zagrożeniem Twej demokratycznej Ojczyzny.

• Ignac

22.09.2010 11:06

Nitrogliceryna z siura? Prędzej uwierzę, że śliwowica.

• Wilhelm

22.09.2010 11:38

Napisał/a: Jaxa z KopanicyPrędzej uwierzę, że śliwowica.
    Z pewnością bez cła i akcyzy. Więc przemyt i uszczuplenie dochodów fiskalnych.
  • Kornblumenblau

22.09.2010 14:20

ta jest i mosad
    o Mossadzie nie słyszałem , ale o lokalnych przedstawicielach ADL monitorujących to forum- owszem.
  • werwa

22.09.2010 15:25

Ten "Sąd" jest Niski i Upadły !

• MateuszAdrianLudwik

22.09.2010 23:57

Napisał/a: PM
    ta jest i mosad
    Powiem tak, jakby ABW nie śledziło byłbym zdziwiony, o ile demonizowanie służb jest głupie, o tyle samo twierdzenie, że ich nie ma i, że się nie interesują takimi miejscami jak Rebelya jest tak samo niemądre - swego czasu jedna ze znajomych osób 100% wiarygodnych opowiedziała mi o tym jak środowiska "eskimoskie" rozpracowują środowiska "tradsów" i to tych "legalnych" nie z FSSPX.

Kiedy ja właśnie o tym demonizowaniu mówię, tego nie mówmy bo nas abw czyta, tamtego nie komentujmy, tego na forum nie poruszajmy etc... jakaś chorobliwa megalomania...

• KrzysztofNR

23.09.2010 00:03

Tak czy inaczej - POzdrowienia dla Oficera Czytającego.

.
  • Doomsday

23.09.2010 00:04

Napisał/a: PM
    ta jest i mosad
    Kiedy ja właśnie o tym demonizowaniu mówię, tego nie mówmy bo nas abw czyta, tamtego nie komentujmy, tego na forum nie poruszajmy etc... jakaś chorobliwa megalomania...

http://anwalbrzych14.blogspot.com/2010/03/kolejne-akcje-abw-przeciwko.html
    Éirinn go Brách! Tiocfaidh ár lá...
  • KrzysztofNR

23.09.2010 00:16

Dolnośląskie robi u władzuchni za takie województwo od doświadczeń mających na celu sprawdzenie, na ile sobie można pozwolić. Na takie sprawy trzeba reagować i to całą kupą, zanim gangrena rozleje się na całą Polskę.

.
  • Pref de Zoo

23.09.2010 08:19

Czy znacie jakichś młodych, uczciwych policjantów? To tak na marginesie wątku. Jeśli ktoś zna, uprzejmie proszę o podniesienie ręki. Ja znam, bardzo dużo normalnie.

• Dabro

23.09.2010 11:20

Napisał/a: notorycznaPo ogłoszeniu wyroku i odczytaniu uzasadnienie Grzegorz Braun zwracając się do sędzi powiedział: "Wstydź się, Wysoki Sądzie!"

I nie zarobił za obrazę Majestatu?

• Amersand

23.09.2010 21:23

Napisał/a: PMPowiem tak, jakby ABW nie śledziło byłbym zdziwiony, o ile demonizowanie służb jest głupie, o tyle samo twierdzenie, że ich nie ma i, że się nie interesują takimi miejscami jak Rebelya jest tak samo niemądre - swego czasu jedna ze znajomych osób 100% wiarygodnych opowiedziała mi o tym jak środowiska "eskimoskie" rozpracowują środowiska "tradsów" i to tych "legalnych" nie z FSSPX.

Opowiadaj. Może jakiś oddzielny wątek. Bardzom ciekaw. Serio.

43
  • IPN_Official_Hools

23.09.2010 21:34

PSTKS!

Pismo Św. bez autorytetu Kościoła ma rangę równą bajkom Ezopa - kard. S.Hozjusz
  • Maciej Gnyszka

28.09.2010 13:10

Ftakim razie proponuję po prostu wpłacić na Film Open Group, producenta Grzegorza Brauna z jakimś tytułem w przelewie :-) Znam chłopaków...

http://www.filmopengroup.pl/wsparcie

Zmieniaj świat od małych wpłat!
  • Notoryczna

28.09.2010 13:12

@Maciej - a wyrok siem już uprawnomocznił?

• extraneus

28.09.2010 14:37

Kaszycowa i wszystko jasne;P

• Notoryczna

28.09.2010 20:49

A ta Kaszycowa to kto ona?

• Maciej Gnyszka

29.09.2010 00:34

Napisał/a: notoryczna@Maciej - a wyrok siem już uprawnomocznił?

jeszcze nie chiba

Tak, czy siak - jest info: http://www.filmopengroup.pl/2010/09/28/grzegorz-braun-skazany-we-wroclawiu-nie-jestes-sam

Zmieniaj świat od małych wpłat!
  • kefasol

29.09.2010 00:40

"sędzia Barbara Kaszyca" .Kobiety w roli sędziów- tego żadna cywilizacja nie przetrzyma.

• extraneus

31.03.2011 16:42

Dzisiaj SO we Wrocławiu uchylił wyrok sądu I instancji i przekazał sprawę do ponownego rozpoznania.
    Sąd odwoławczy stwierdził, ze wyrok I instancji oparto wyłącznie na - sprzecznych ze sobą - zeznaniach policjantów, pomijając zupełnie zeznania innych świadków; sąd wskazał też , że w ogóle nie wyjasniono, jak skuty Braun miał bic policjantów.

(za lokalnymi wiadomościami tv)

• Notoryczna

31.03.2011 16:43

O! Dzięki za info. Co to się porobiło? :)

• Miłosz Andrzej Lodowski

31.03.2011 16:46

Notto: Brak rozgrzewki czy przegrzanie?

Death or glory I will find Rebellion on my mind...
  • PM

31.03.2011 16:49

cie choroba...

• los

31.03.2011 16:51

wstydz sie kursywo

• Hakir

31.03.2011 16:55

"Wrocław/ Sąd uchylił wyrok ws. znieważenia policjanta przez Grzegorza Brauna

31.03. Wrocław (PAP) - Wrocławski Sąd Okręgowy uchylił wyrok i skierował do ponownego rozpatrzenia sprawę dziennikarza Grzegorza Brauna oskarżonego o znieważenie policjanta i stosowanie przemocy wobec jednego z funkcjonariuszy podczas pikiety Narodowego Odrodzenia Polski w 2008 r.

Sąd pierwszej instancji pod koniec września 2010 r. ukarał Brauna (wyraził on zgodę na ujawnienie swych danych i wizerunku) ponad 3 tys. zł grzywny. Dziennikarz nie przyznał się do winy i odwołał od tego orzeczenia.

W czwartek sędzia Anna Bałazińska-Goliszewska podkreśliła, że jednym z głównych powodów uchylenia wyroku były niespójności w zeznaniach policjantów, które pojawiły się już w postępowaniu przygotowawczym. "Były to jedne z głównych dowodów w tej sprawie, dlatego trzeba było przeprowadzić np. konfrontację" - powiedziała sędzia.

Sąd podważył także ustalenia biegłych dotyczące sytuacji, w której doszło do zranienia jednego z funkcjonariuszy. "Oddalonych bez żadnego uzasadnienia zostało także szereg dowodów złożonych przez oskarżonego. Cała sprawa musi zostać ponownie sprawdzona, żeby można ją było rzetelnie ocenić" - dodała Anna Bałazińska-Goliszewska.

W rozmowie z PAP Braun zaznaczył, że cała sprawa "składa się z niejasności i braków".

Do zdarzenia doszło w kwietniu 2008 r. pod koniec pikiety Narodowego Odrodzenia Polski. Wcześniej narodowcy starli się z uczestnikami manifestacji przeciwko homofobii i rasizmowi. Policja odgrodziła sympatyków NOP, zamknęła ich w kordonie przed Katedrą Wrocławską na Ostrowie Tumskim. Następnie policjanci rozpoczęli wywożenie manifestantów. Akcja ta trwała przez kilka godzin.

W pewnym momencie przed Katedrą pojawił się Braun. Poproszony przez policję o opuszczenie tego miejsca, odmówił. Zaczął domagać się od policji wyjaśnień oraz wylegitymowania się. Nie słuchał poleceń funkcjonariuszy, według ich relacji był nieustępliwy. Ostatecznie został skuty kajdankami i przewieziony na komisariat. Później, gdy złożył skargę na policję, ta oskarżyła go o znieważenie jednego z funkcjonariuszy.

Grzegorz Braun jest m.in. reżyserem kontrowersyjnych filmów dokumentalnych o związkach Lecha Wałęsy z SB i o generale Wojciechu Jaruzelskim. Przegrał proces cywilny, wytoczony mu przez znanego językoznawcę, prof. Jana Miodka, któremu zarzucił współpracę z SB.(PAP)"

http://www.salon24.pl/news/117815,wroclaw-sad-uchylil-wyrok-ws-zniewazenia-policjanta-przez-grzegorza-brauna

• Tomek Torquemada

31.03.2011 17:37

up

• Wilhelm

31.03.2011 21:59

Napisał/a: extraneusw ogóle nie wyjasniono, jak skuty Braun miał bic policjantów.
    Jakiś gupi ten sąd. Przeca wiadomo - Braun jest jak skrzyżowanie Makgajwera z Czakiem Norrisem.
  • extraneus

31.03.2011 22:14

Tak na zupełnym marginesie - rozmawiałem dziś z pewnym zatwardziałym kaczystą ex pracownikiem wrocławskiego IPNu, który powiedział mi, że Braun to cham nad chamy, bezczelny pyszałek bez szacunku dla kobiet, domagający się zawsze nadzwyczajnego traktowania i nie zdziwiłby się, gdyby rzeczywiście zbluzgał i naruszył nietkalność cielesną tych policjantów . (zdanie wyrobił sobie w czasie wizyt Brauna w instytucie)

• Notoryczna

31.03.2011 22:15

Napisał/a: extraneusże Braun to cham nad chamy, bezczelny pyszałek bez szacunku dla kobiet
    Nie zauważyłam.
  • Wilhelm

31.03.2011 22:18

No wiadomo, że cham i pyszałek, ale jak on tych czterech zomoli sklepał - hę?

• PM

31.03.2011 22:20

Napisał/a: extraneusTak na zupełnym marginesie - rozmawiałem dziś z pewnym zatwardziałym kaczystą ex pracownikiem wrocławskiego IPNu, który powiedział mi, że Braun to cham nad chamy, bezczelny pyszałek bez szacunku dla kobiet, domagający się zawsze nadzwyczajnego traktowania i nie zdziwiłby się, gdyby rzeczywiście zbluzgał i naruszył nietkalność cielesną tych policjantów . (zdanie wyrobił sobie w czasie wizyt Brauna w instytucie)

Też nie zauważyłem... co do relacji do kobiet nie dane mi było zaobserwować, natomiast specjalnego traktowania nie wymaga, co wynika z mej osobistej obserwacji.
  • extraneus

31.03.2011 22:22

To akurat jest oczywista sprawa - ich zawsze klepią przeciwnicy kilkakrotnie mniej liczni, ważne, że w sądzie to ich jest kilkakrotnie więcej, jako świadków napaści na siebie samych.