Twój ulubiony motyw może się znaleźć w nowym paszporcie, piszą.

"W 2018 roku minie 100 lat od odzyskania przez Polskę niepodległości. Z tej okazji powstanie nowy polski paszport. Na jego stronach wizowych znajdą się wizerunki graficzne najważniejszych dla odzyskania niepodległości motywów: postaci, wydarzeń, miejsc i symboli. Po raz pierwszy w historii każdy będzie mógł mieć swój udział w projektowaniu paszportu.

Głównym założeniem jest, by POLSKI PASZPORT 2018 był dokumentem zaawansowanym technologicznie, trudnym do podrobienia, ale także powodem do dumy, upamiętniającym odzyskanie przez Polskę niepodległości.

Zaprojektowanie paszportu to długotrwały, pracochłonny i zaawansowany proces graficzny i technologiczny. Prace koncepcyjne nad projektem POLSKIEGO PASZPORTU 2018 rozpoczęły się już w 2016 roku. Zaangażowały grono ekspertów – historyków, grafików i przedstawicieli służb mających na co dzień do czynienia z weryfikacją autentyczności dokumentów.

Pierwszy raz od momentu wprowadzenia paszportu do obiegu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, można wziąć udział w jego projektowaniu. Dlatego warto głosować na postacie, wydarzenia, miejsca lub symbole związane z odzyskaniem przez Polskę niepodległości w 1918 roku, których motywy graficzne znajdą się w nowej książeczce paszportowej."

http://zaprojektujpaszport.gov.pl/

Reżyseria: Peyo

Głosuję na motyw 3. i 10.

Mam poglądy ustalone, wierzę w Boga, a poza tym jestem dumnym oszołomem.

No sorry... ale gdzie najbardziej oczywiste motywy.

Mówię jak ma być.

Napisał/a: Jon Jonovvskiie najbardziej oczywiste motywy.

Tutaj http://zaprojektujpaszport.gov.pl/stale-motywy/

Ja to chciałbym mieć i Korfantego i Piłsudskiego czy to oznacza jakąś schizofrenię? To trochę tak jakby mieć i Tuska i Kaczyńskiego. Oby stanęło na jakichś obrazach Malczewskiego, bo inaczej znów będzie problem - ten nie lubi Ziuka, tamten Dmowskiego, jeszcze inny JP2, a Kazia Szczuka nie lubi ich wszystkich, bo nacjonalizm i patriarchat.

Jak na złość, mój poprzedni paszport stracił ważność w stulecie Rewolucji Październikowej i właśnie odebrałem kolejny nijaki - na następne dziesięć lat.

"To nie elity oderwały się od rzeczywistości - to rzeczywistość oderwała się od elit."

Napisał/a: Tata JIN

Napisał/a: Jon Jonovvskiie najbardziej oczywiste motywy.

Tutaj http://zaprojektujpaszport.gov.pl/stale-motywy/

Hmh Kol. nie załapał. W obecnych warunkach zupełnie inne są oczywiste...

Mówię jak ma być.

Napisał/a: Jon Jonovvski

Hmh Kol. nie załapał. W obecnych warunkach zupełnie inne są oczywiste...

"To nie elity oderwały się od rzeczywistości - to rzeczywistość oderwała się od elit."

E....myślałem, że trzeba samemu zaprojektować....

stopka rozmiar 45

W Kaliszu już zaprojektowali:

Napisał/a: Brat Wilk

Jak na złość, mój poprzedni paszport stracił ważność w stulecie Rewolucji Październikowej i właśnie odebrałem kolejny nijaki - na następne dziesięć lat.

Nie gubi się?

A gdzie Chopin?

“You need Power, only when you want to do something harmful otherwise Love is enough to get everything done.” Charlie Chaplin

Napisał/a: Tadeusz Zakrzewski

A gdzie Chopin?

Chopin był francuzem. Czeba zaproponować Szopena. Pamietam za dzieciaka, ze tak zapisywano to nazwisko.

Napisał/a: Nielenin

Nie gubi się?

Rzeczywiście - wypadki się zdarzają...

A gdzie Chopin?

Szopę żył jakby prawie sto lat za wcześnie, żeby stać się jednym z motywów paszportu z okazji odzyskania niepodległości w 1918.

Niedoczytałem w poście otwierającym :)

“You need Power, only when you want to do something harmful otherwise Love is enough to get everything done.” Charlie Chaplin

A gdzie Chopin?

Szopę żył jakby prawie sto lat za wcześnie, żeby stać się jednym z motywów paszportu z okazji odzyskania niepodległości w 1918.

No ale ustawił armaty w krzakach pod Rokitną

Copyright © 2011 Rebelya.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.