Robię wątek bez specjalnej misji - ot, tyle ostatnio rzeczy śmieszy, tumani, przestrasza, że je postanowiłem archiwizować w jednym miejscu. Cieszę się, że jest nas tu wincy.
Napisał/a: Notoryczna Może nie wszystko stracone?
Gejmczendżer.
Splonkowani: Roberto Carlos, Michał Baczek
"To nie elity oderwały się od rzeczywistości - to rzeczywistość oderwała się od elit."
Policja: 14 tysięcy protestujących
Ratusz: ponad 50 tysięcy
Roman Giertych: 200 tysięcy
:-D
"To nie elity oderwały się od rzeczywistości - to rzeczywistość oderwała się od elit."
Uo matko... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Św. Józefie, dziękuję za opiekę i proszę o dalszą!
Tekst jakich tysiące, ale mnie to wciąż śmieszy. Recenzja "Dunkierki":
Napisał/a: Brian Truitt, USA TODAY(...) niektórych może irytować, że w filmie pojawia się niewiele kobiet, a wszyscy główni bohaterowie są biali
https://www.usatoday.com/story/life/movies/2017/07/17/review-christopher-nolan-excellent-dunkirk-explores-heroism-innovative-fashion/482574001/
"według mnie" - fajna fraza, która wyeliminowałaby jakieś 70% forumowych napinek w zarodku
Hahaha! This pic is so tiny, LOL.
Dzięki Unii wszystko rośnie w górę. Rozwijamy gospodarkę i kulturę.
Haha, poprawiłem. Inwalido, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz, kysz.
"według mnie" - fajna fraza, która wyeliminowałaby jakieś 70% forumowych napinek w zarodku
Moją uwagę zwrócił dziś wywiad w "Magazynie Stołecznym" (28 VII 2017 r.) z dr hab. Iwoną Kurz, "historyczką", "badaczką", "dyrektorką" i "redaktorką", dyrektorem Instytutu Kultury Polskiej Uniwersytetu Warszawskiego. Wywiad poświęcony jest głównie kwestii powstania warszawskiego. Po pierwsza uczona niewiasta wytknęła Donaldowi Trumpowi, że w swoim przemówieniu na Placu Krasińskich przywołując barykadę w Alejach Jerozolimskich "pominął wymiar żydowskiej tożsamości tego miejsca". Doprawdy nie wiem o co jej chodziło. Zdumiewające jest, że pracownik naukowy nazywa oddział zbiorów specjalnych Biblioteki Narodowej naprzeciwko Sądu Najwyższego "Biblioteką Krasińskich" i twierdzi, że niesławny artykuł Michała Cichego o "żołnierzach AK mordujących Żydów" podczas powstania ukazał się w rocznicę w 2003 r.!
Napisał/a: Zaranekprzywołując barykadę w Alejach Jerozolimskich "pominął wymiar żydowskiej tożsamości tego miejsca". Doprawdy nie wiem o co jej chodziło.
No jak o co? A gdzie leży Jerozolima?
Napisał/a: lewarek.plNapisał/a: Zaranekprzywołując barykadę w Alejach Jerozolimskich "pominął wymiar żydowskiej tożsamości tego miejsca". Doprawdy nie wiem o co jej chodziło.No jak o co? A gdzie leży Jerozolima?
Osada (kolonia) żydowska Nowa Jerozolima w Warszawie (wówczas poza miastem) leżała bardzo daleko od miejsca owej barykady. Aleje Jerozolimskie czyli droga prowadząca do owej osady to także nie była ulica żydowska. Dalej nie wiem, co konkretnie miała na myśli "dyrektorka", poza wyrażeniem swojej dezaprobaty dla pominięcia czynnika żydowskiego w przemówieniu prezydenta SZA.
Napisał/a: ZaranekDalej nie wiem, co konkretnie miała na myśli "dyrektorka", poza wyrażeniem swojej dezaprobaty dla pominięcia czynnika żydowskiego w przemówieniu prezydenta SZA.
Kolega na pewno doskonale wie co miała na myśli, tylko tak kokietuje publikę.
Specjalnie tam po to polazł, żeby sprowokować taką sytuację i żeby ktoś to nagrał, a później robi z siebie bohatera... On naprawdę myśli, że ludzie tego nie rozumieją?
A występy Cejrowskiego w jego programie to już rycie po dnie. Żeby coś takiego w prime-timie społeczeństwu serwować... Do cyrku się nadają, a nie do telewizji.
https://m.youtube.com/watch?v=MFGIY_spNmU
“You need Power, only when you want to do something harmful otherwise Love is enough to get everything done.” Charlie Chaplin
Napisał/a: Tadeusz ZakrzewskiA występy Cejrowskiego w jego programie to już rycie po dnie.
TVP to obecnie prawdziwie POLSKA telewizja. Niestety tutejsi arbitrzy od michnika tego nie rozumieją, i nigdy nie zrozumieją. Tęsknią za Kraśką i Tadlą. Wyprane mózgi.
Wypierdalać do TVN do szkiełka kontaktowego, będzieta mieli UBiektywną TelAwizję. Nie zapomnijcie serdecznie przywitać się z Grześkiem Schetyną, tak jak to robi WSIukiz w sejmasie.
A te zakłamane kurwy od Sakiewicza i Biereckiego będą teraz wszystkich "dekoncentrować".
To będzie zajebista jazda;]
No i widzicie do czego namawia płatny troll?Wspierajmy PiS w jego ostatnich poczynaniach. Jest świetnie.
Czyli musi być dokładnie odwrotnie...
“You need Power, only when you want to do something harmful otherwise Love is enough to get everything done.” Charlie Chaplin
Napisał/a: post-gienekA te zakłamane kurwy od Sakiewicza i Biereckiego będą teraz wszystkich "dekoncentrować".
To będzie zajebista jazda;]
Stąd chyba te naciski na Dudę. Żeby nie podskakiwał kiedy oni z Polską na ustach będą wchodzić w buty POstkomuny.
POstkomuna to jest mit i bujda.
POstkomuna to jest po prostu brak reguł. Bałagan i wolny rynek, który regulowany jest przez najsilniejszych graczy rynkowych, czyli miemców.
PiS chce zastąpić miemieckie kłamstwa, kłamstwami pisowskimi.
"To jest świetny plan" - mówi Samuel Podpiera - "Powinniśmy wspierać ten projekt".
Napisał/a: post-komuchPOstkomuna to jest mit i bujda.
POstkomuna to jest po prostu brak reguł. Bałagan i wolny rynek, który regulowany jest przez najsilniejszych graczy rynkowych, czyli miemców.
No tak. Okrągły Stół to też jest mit i bujda.
Ile ci michnik płaci postkomuchu?
Napisał/a: Tadeusz ZakrzewskiNo i widzicie do czego namawia płatny troll?Wspierajmy PiS w jego ostatnich poczynaniach. Jest świetnie.
Czyli musi być dokładnie odwrotnie...
To nie jest troll pisoski. To jest troll leberkowy. Raz będzie propis, raz libertarian. Będzie też prowadził sam ze sobą polemiki. A najlepszą metodą jest zakaz karmienia.
Dzięki Unii wszystko rośnie w górę. Rozwijamy gospodarkę i kulturę.
Musicie robić rozpierduche w wątku nieprzeznaczonym do dyskusji, ale do oglądania różnych funny stories? Jak się Atanazy z kurkumiarzem na chwilę uspokoili, to się lepszy sort Polaków aktywował...
Napisał/a: post-gienekPOstkomuna to jest mit i bujda.
PiS chce zastąpić miemieckie kłamstwa, kłamstwami pisowskimi.
POstkomuna to jest system, w którym reguły są ustawione pod postkomunistyczny establishment. Teraz PiS chce stworzyć system, w którym reguły są ustawione pod establishment neosanacyjny. W pierwszym przypadku mieliśmy zarządzanie z tylnego siedzenia. W drugim dominującą rolę będzie odgrywała partia rządząca. Oczywiście między oba systemami nie można stawiać znaku równości (zwłaszcza, że nie wiadomo jeszcze w jakim stopniu ten drugi uda się zbudować). Przynajmniej jak na razie.
A wolny rynek jest jedyną drogą, która może nam pozwolić dogonić Niemców.
Napisał/a: Brat WilkMusicie robić rozpierduche w wątku nieprzeznaczonym do dyskusji, ale do oglądania różnych funny stories?
101/100
Poszet na kursa limgistyczne. Nualesz nie skączeł.
Dwadzieścia pięć lat przekonuj, że teorie spiskowe są domeną sfrustrowanych i słabych na umyśle. Po ćwierć wieku wejdź cały na biało z własną teorią spiskową - tak bardzo "Wyborcza"...
http://wyborcza.pl/7,95891,22167372,manewr-kremlowski-z-nowogrodzkiej.html
Zazdraszczajcie!
"Adres e-mailowy właśnie wygrał 150 000,00 EUR (jeden stół i pięćdziesiąt tysięcy euro) w programie Uplift International Charity."
Napisał/a: post-gienekZazdraszczajcie!
"Adres e-mailowy właśnie wygrał 150 000,00 EUR (jeden stół i pięćdziesiąt tysięcy euro) w programie Uplift International Charity."
Eeeż to dziś wygrałem. Już zdążyłem nawet zapomnieć. (tylko po cholerę mi ten stół?)
Ale zaraz, przesłuchiwali Tuska ws. tej pogawędki na molo?
Czy też o czymś nie wiem, co też prawdopodobne?
Św. Józefie, dziękuję za opiekę i proszę o dalszą!
Tysz nie wię o cusz maszerywa alesz kompinam isz pewniesz Tuck cuś pedział isz zes Pucinem razgawarywał guwnie o pogodzie.
Poszet na kursa limgistyczne. Nualesz nie skączeł.
Napisał/a: Gnębą od forumna opśmianem i wzgardzonemTysz nie wię o cusz maszerywa alesz kompinam isz pewniesz Tuck cuś pedział isz zes Pucinem razgawarywał guwnie o pogodzie.
Może o mgle?
Kurdę, myślałam, że to już wszyscy widziely:
https://www.tvp.info/33467429/tusk-z-putinem-na-sopockim-molo-dyplomatycznie-i-o-pogodzie-wraca-sprawa-slynnej-rozmowy
@Roberto:
http://rebelya.pl/forum/watek/87514/
Była metafizyka tanich win, przyszedł czas na metafizykę golenia:
https://alternative-right.blogspot.com/2017/08/the-big-shave-ritual-of-catharsis.html
Neodonkiszotysta
Poseł Adam Andruszkiewicz z klubu Kukiz`15 na antenie TVP Info zaprezentował na wizji oficjalny wniosek dla lidera PO o wystąpienie o niemieckie obywatelstwo. – Niech tam się realizuje, chociażby w partii CDU – powiedział. Poseł Kukiz’15 dodał, że wniosek zostanie do biura poselskiego Schetyny.
– Schetyna powinien zrzec się obywatelstwa polskiego i zostać oficjalnie politykiem niemieckim!!! – napisał na Facebooku Andruszkiewicz. – Skoro lider PO, Grzegorz Schetyna oficjalnie opowiedział się przeciw wypłacie Polsce przez Niemcy odszkodowania, to znaczy, że reprezentuje interesy Niemców, a nie obywateli Rzeczypospolitej. W związku z tym, po weekendzie Pan Schetyna otrzyma ode mnie oficjalny wniosek o obywatelstwo RFN. Niech wyjedzie do Niemiec, zostanie i dam nam spokój!!!